10.4 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăACTUALITATELovitura GREA pentru Iohannis de la Curtea de Apel! Dosarul lui, in...

Lovitura GREA pentru Iohannis de la Curtea de Apel! Dosarul lui, in care i se aduc ACUZATII GRAVE, se reia!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Berceanu: PNL poate avea soarta PNTCD! Scenariu sau realitate?

Liberalul Radu Berceanu, fost vicepresedinte al PDL si ministru...

Lovitura pentru prezidentiale: Se aude ca Geoana vrea sa lanseze un proiect a la Macron

Dupa surprizele din alegerile din 2004, cand Traian Basescu...

Cat ar rezista Romania in cazul unui atac al Rusiei? Datele i-au surprins pe specialisti

România este o țară aflată sub umbrela NATO, dar în...

Iohannis este acuzat ca a incheiat contracte in perioada in care era primar cu tipografia Forumului Democrat al Germanilor din Romania, organizatie pe care tot el o conducea. Astfel, Curtea de Apel Alba-Iulia a decis sa reia judecarea dosarului.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba-Iulia, Cosmin Muntean, a declarat marţi, corespondentului MEDIAFAX, că instanţa va relua miercuri judecarea procesul în care preşedintele Klaus Iohannis contestă raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) potrivit căruia acesta a fost în conflict de interese când a ocupat funcţia de primar al Sibiului.

Cosmin Muntean a spus că preşedintele Klaus Iohannis a depus contestaţia imediat după raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, care stabilise că, în calitate de primar al municipiului Sibiu, ar fi încălcat legislaţia cu privire la incompatibilitate şi conflict de interese, deoarece Primăria Sibiu a încheiat un contract de informare şi publicitate cu Tipografia Honterus care aparţine Forumului German din România, iar organizaţia era condusă la acea dată de edil.

Muntean a precizat că procesul a fost suspendat în 2014, din cauză că ANI sesizase Parchetul să facă cercetări în cazul lui Klaus Iohannis, pentru conflict de interese.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după verificările făcute la sesizarea ANI, a închis dosarul, procurorii stabilind că Iohannis nu a încălcat legea atunci când a semnat, în calitate de primar al Sibiului, un contract cu Tipografia Honterus.

Astfel, Curtea de Apel Alba-Iulia a decis, în luna mai, să reia judecarea acţiunii depuse de Klaus Iohannis, iar termenul a fost stabilit pentru miercuri 27 mai, a precizat Cosmin Muntean.

În august 2013, ANI l-a acuzat pe Iohannis de conflict de interese în cazul unui contract semnat în decembrie 2010, din postura de primar al municipiului Sibiu, cu SC Tipografia Honterus SRL, deţinută de Forumul Democrat al Germanilor, al cărui preşedinte era atunci. ANI a sesizat şi Parchetul instnaţei supreme cu privire la posibila săvârşire de către Klaus Iohannis a infracţiunii de conflict de interese.

Inspectorii de integritate susţineau că Iohannis a aprobat, în perioada ianuarie – iunie 2011, trei facturi fiscale în vederea efectuării plăţilor către prestator, respectiv societatea Tipografia Honterus.

„Obiectul contractului semnat cu încălcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ şi penal de către Klaus-Werner Iohannis constituie servicii de informare şi publicitate în vederea implementării Proiectului (cod SMIS: 4915) finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Programul Operaţional: Creşterea Competitivităţii Economice 2007 – 2013 (POS CCE), Axa Prioritară 3 «Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru sectoarele privat şi public»”, preciza ANI.

Raportul Agenţiei Naţionale de Integritate a fost contestat de Klaus Iohannis la Curtea de Apel Alba-Iulia şi, în paralel, Parchetul instanţei supreme a făcut verificări în acest caz, la sesizarea ANI.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri