Acasă Videoclipul zilei Lovitura pentru PSD. Ambasadorul SUA: „Sub conducerea presedintelui Iohannis si a premierului...

Lovitura pentru PSD. Ambasadorul SUA: „Sub conducerea presedintelui Iohannis si a premierului Orban, Romania isi va atinge adevaratul ei potential economic”

4609

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, s-a declarat convins, joi, ca presedintele Iohannis si premierul Orban vor administra cu eficienta Romania, astfel incat tara noastra sa isi atinga „adevaratul potential economic”.

„Sunt convins ca sub conducerea presedintelui Iohannis si a premierului Orban, Romania isi va atinge adevaratul ei potential economic, ca o piata economica dinamica”, a declarat ambasadorul SUA, in prezenta lui Orban, la receptia a 100 de ventilatoare medicale produse in SUA.

https://www.facebook.com/181375448581167/videos/3370242263009017/

Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi, in debutul sedintei de guvern un plan economic foarte ambitios, al carui scop este ca „in maxim cinci ani Romania sa depaseasca PIB pe cap de locuitor mediu la nivel european si evident venitul mediul pe care il inregistreaza cetatenii la nivel european”.

De asemenea, Orban a mai anuntat ca „planificam investitii de aproximativ 40 miliarde de euro, atat in infrastructura rutiera, cat si in infrastructura feroviara”.

Principalele declaratii:

Suntem in curs de elaborare a programului de relansare economica in perioada post-Covid, care in mod clar are mai multi piloni de sprijin.

In primul rand, disponibilitatea noastra ca Guvern de a sustine cresterea accelerata a investitiior publice. Este vorba de investitii in infrastructura de transport, energetica, de sanatate, de comunicatii. In general in toate tipurile de infrastructura care asigura suportul dezvoltarii economice.

Obiectivul nostru este ca in urmatorii doi ani sa dam drumul la aproape toate proiectele de care are nevoie Romania pentru a isi a asigura suportul indispensabil pentru dezvoltare economica, pentru fructificarea oportunitatilor si pentru a genera o dinamica economica.

Obiectivul meu este ca in maxim cinci ani Romania sa depaseasca PIB pe cap de locuitor mediu la nivel european si evident venitul mediul pe care il inregistreaza cetatenii la nivel european. Acest lucru se va baza pe piloni foarte solizi care vor schimba politica de pana acum bazata pe crestere artificiala a consumului, a cererii, prin cresterea artificiala a veniturilor care se afla in pixul Guvernul, care au generat dezechilibre si au neglijat investitiile.

In transporturi, planificam investitii de aproximativ 40 miliarde de euro, atat in infrastructura rutiera, cat si in infrastructura feroviara. Vrem sa dezvoltam infrastructura aeroportuara cu punerea in practica a master-planului de dezvoltare a aeroportului Bucuresti-Otopeni si dezvoltarea altor aeroporturi.

Lucrarile de navigabilitate a Dunarii sunt fundamentale pentru a fructifica prezenta pe teritoriul Romaniei a celei mai importante axe de transport fluvial.

In domeniul energetic avem probleme dupa decizii catastrofale luate in ultimii 6-7 ani de zile. Romania a ajuns din exportator net de energie, importator.

Competitivitatea companiilor romanesti a fost distrusa de pretul foarte mare la energie electrica si gaze, care a fost rezultatul unor decizii guvernamentale. In ce priveste sustinerea companiilor, pe langa IMM Invest, avem si alte scheme de ajutor.

Pregatim o schema de garantare a creditului comercial si preluarea unei parti din posibilele pierderi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAna Birchall, fost ministru al Justitiei: Dorneanu să explice ce căuta Liviu Dragnea la el, la Curtea Constituțională!
Articolul următorXO: Viitorul este al intalnirilor online. Investitii masive, inclusiv in Romania