Acasă Angajari Luati-va concediu! Mesajul Ministrul Muncii catre romanii care vor mai multe zile...

Luati-va concediu! Mesajul Ministrul Muncii catre romanii care vor mai multe zile libere de 1 iunie

51

Ziua Copilului, 1 iunie, este zi liberă prin lege. Aceasta este într-o zi de marți, dar Guvernul nu a stabilit că și luni este zi liberă astfel încât românii să aibă o minivacanță. Ministrul Muncii îi sfătuiește pe români să-și ia o zi de concediu dacă vor weekend prelungit.

Raluca Turcan a afirmat că românii îşi pot lua o zi de concediu, luni, 31 mai, dacă vor să facă punte cu weekendul.

„Discuţia este un pic mai delicată. Eu ştiu că multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte, pot să îşi ia o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte”, a spus Raluca Turcan, informează Mediafax.

Pe de altă parte, aceasta a afirmat că pentru industria turismului „probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice”. Totuși, ministrul a afirmat că varianta cea mai bună este aceea ca oamenii să îşi ia o zi de concediu. „Punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îţi iei o zi de concediu.”, a afirmat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a precizat că nu a existat încă o discuţie la nivelul Guvernului privind posibilitatea ca ziua de luni, 31 mai, să fie liberă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos