Acasă Romani in strainatate Lucrurile bune din spitalele romanesti NU LE VEDE nimeni! Un director dintr-un...

Lucrurile bune din spitalele romanesti NU LE VEDE nimeni! Un director dintr-un spital din Romania desemnat ”PRACTICIANUL ANULUI” de britanici!

16

Ramona Marincaş, director de îngrijiri de la Spitalul din Zalău, a fost declarat „practicianul anului” în Marea Britanie, în materie de prevenire a infecţiilor din spitale.

Ramona Marincaş, director de îngrijiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, colaborează de zece ani cu Societatea de Prevenire a Infecţiilor din Marea Britanie. De la specialiștii străini a învăţat metodele pe care le-a aplicat în spital. De la simpla dezinfectare a mâinilor, până la crearea unei întregi stații de sterilizare a echipamentelor medicale, scrie digi24.ro

Spitalul din Zalău s-a schimbat în ultimii ani radical, iar acum medicii se pot lauda cu zero infecții de plagă chirurgicală.
Ramona Marincaş, director de îngrijiri Spitalul Județean de Urgență Zalău: „Am fost foarte mult plecată în Marea Britanie, mulți asistenți plecați. Am înțeles care sunt pericolele. Apoi îți dorești cu adevărat să faci asta, indiferent că ți se cere sau nu”.

Medicul ajută acum şi alte spitale să implementeze modelul de la Zalău.

Ramona Marincaş: „Cel mai impresionat pentru mine.. spitalul copii din Brasov. În urma vizitei s-au întors la Brasov, au scris un raport și vor să obțină finanțare pentru a face o sterilizare ca și la Zalău. O sterilizare care este identică cu cea din Edinburgh din Cambridge, un spital universitar din Marea Britanie, de top.

Articolul precedentRomania a obtinut LOCUL 1 in lume! Doar Italia se mai compara cu noi la dans sportiv!
Articolul următorAi auzit de Pestera lui Zamolxis, locul unde sta ascuns AURUL DACILOR ? Aici crestea planta care vindeca orice boala!