33.4 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăACTUALITATELudovic Orban a anuntat cresterea pensiilor pana la finalul acestui an

Ludovic Orban a anuntat cresterea pensiilor pana la finalul acestui an

in:

Stiri pe acelasi subiect

Majorarea PENSIILOR – Marcel Boloș anunță cu cât vor crește veniturile pentru pensionari

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat marţi, că vor...

Ministrul Bolos: Comisia Europeană a cerut impozitarea pensiilor speciale cu 20%

Întrebat luni seară, la Digi 24, dacă Comisia Europeană...

Util: Casele de pensii au vești importante pentru pensionari în luna iulie

Se întâmplă în luna iulie! Casele de pensii, vești importante...

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că partidul pe care îl reprezintă își dorește ca punctul de pensie să crească până la finalul acestui an.

„Deocamdată se lucrează la reforma pensiilor. Obiectivul principal al reformelor e acela de a elimina inechitățile în sistemul de pensii din Romînia. La contribuții egale de exemplu dacă un om a ieșit la pensie în 1998 are pensia mai mică față de unul care a ieșit la pensie în 2020. Chiar și mai grav: dacă s-a pensionat  în 2020 are pensia mai mare ca unul care a ieșit la pensie în 2018.

Unul dintre principalele obiective pe care le avem prin reforma pensiilor este să facmedreptate pentru pensionari.  La condițiile depline de contribuții similare pensiile să fie similare.

Evident, e vorba și de un mecanism de indexare: acoperirea în proporție de 100% a ratei inflației și participarea la creșterea economică prin creșterea punctului de pensie din procentul salariului mediu brut.

Sunt și alte elemente care sunt în lucru. Aici ministerul Muncii, condus de Raluca Turcan, și a celor 3 formațiuni din coaliția de guvernare lucrează la reformă.

Punctul de pensie – vă rog să-mi dați voie să nu răspund la asta până când se termină munca. Ne propunem să finalizăm până la finalul acestui an. După aceea e o perioadă de implementare”, a spus Ludovic Orban.

Ultimele stiri