26.8 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăACTUALITATELudovic Orban, candidat la Primaria Capitalei, anunta ca NU VREA pensii speciale,...

Ludovic Orban, candidat la Primaria Capitalei, anunta ca NU VREA pensii speciale, ci SALARII DECENTE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, este de părere că primarii nu au nevoie de pensii speciale, dar au nevoie de salarii decente „care să îi ferească de tentaţia de a cădea în plasa actelor de corupţie”.

„Primarii nu au nevoie de pensii speciale, la fel cum nici parlamentarii nu au nevoie de pensii speciale. Principiul de bază în stabilirea cuantumului pensiei trebuie să fie contributivitatea. Susţin, în schimb, că primarii trebuie să aibă nişte salarii decente, care să îi ferească de tentaţia de a cădea în plasa actelor de corupţie, care să le ofere un statut care să le permită să aibă o viaţă normală. Ca atare, în legea salarizării publice vom susţine creşterea salariilor primarilor”, a declarat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă susţinută duminică.

Pe de altă parte, în conferinţă, el a făcut referire la contracandidatul său din partea PSD, Gabriela Firea, căreia îi solicită „să ceară public scuze românilor” pentru declaraţiile făcute în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2014.

„Trebuie să dăm acestei Românii capitala pe care o merită. (…) Nu cred vorbele mieroase ale PSD de la începutul acestei campanii privind o campanie civilizată. Lupul îşi schimbă candidatul, dar năravul ba”, a afirmat Ludovic Orban.

„Au aruncat găini vii şi moarte în curtea PNL. (…) L-au calomniat pe principalul contracandidat acuzându-l pe nedrept pentru trafic de copii. (…) I-au atacat părinţii contracandidatului minţind că deţin palate în străinătate.(…) L-au acuzat pe contracandidat de un lucru inimaginabil, că n-ar fi potrivit pentru funcţie că nu poate avea copii. Odios. Şi nici măcar atunci când au fost sancţionaţi de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării nu i-am auzit să-şi ceară scuze. (…) I-au speriat pe toţi bunicii şi părinţii noştri că principalul contracandidat le va tăia pensiile. Şi-a cerut cineva scuze pentru asta? Evident, nu”, a mai declarat Ludovic Orban, precizând că îi solicită preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi Gabrielei Firea „să-şi ceară scuze public românilor”.

Ludovic Orban a precizat că, în calitate de candidat, va răspunde „la orice minciună, la orice calomnie, la orice tentativă de defăimare”.

„Iau în calcul inclusiv măsura extremă de a nu participa la nicio dezbatere cu candidatul PSD în cazul în care nu-şi vor cere scuze”, a adăugat Ludovic Orban.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri