Acasă ACTUALITATE Ludovic Orban: „Sa nu uitam niciodata ca PSD a introdus pensiile speciale...

Ludovic Orban: „Sa nu uitam niciodata ca PSD a introdus pensiile speciale pentru parlamentari, ca aproape toate pensiile speciale”

167

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri ca parlamentarii liberali vor vota pentru desfiintarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„Am decis in unanimitate, in Biroul Politic am luat aceasta decizie, ca sa nu mai existe niciun dubiu, sustinerea proiectului de lege care modifica statutul deputatilor si senatorilor prin care se desfiinteaza pensiile speciale ale parlamentarilor. Noi vom vota, cand se va introduce in dezbaterea camerelor reunite, acest proiect de lege, noi vom vota ‘pentru’”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Intrebat daca PNL sustine proiectul de lege pe aceasta tema depus de PSD, Orban a spus: „PNL a inaintat proiectul de lege pentru desfiintarea pensiilor speciale inca din legislatura trecuta. De asemenea, ca sa fiu corect, exista un proiect de lege inaintat si de partenerii nostri de la USR PLUS, iar in legislatura trecuta, cand PSD a avut majoritate parlamentara, aceste doua proiecte de lege au fost tinute in sertare. Mai mult decat atat, presedintele PSD, intrebat fiind cand a jucat comedia cu demisia, daca sustine proiectele de lege de desfiintare a pensiilor speciale pentru parlamentari, nu a spus ca le sustine, pentru ca daca le-ar fi sustinut, ele ar fi fost adoptate”.

Orban a afirmat ca cea mai simpla cale de a rezolva aceasta problema este adoptarea proiectului de lege depus de PNL.

„Nu au vrut sa rezolve aceasta problema. Acum, cand avem noi majoritate si aratam clar ca vrem sa rezolvam aceasta problema, incearca si ei sa prinda trenul. L-au pierdut. Sa nu uitam niciodata ca cel care a introdus pensiile speciale pentru parlamentari, ca aproape toate pensiile speciale, a fost PSD cand a avut majoritate parlamentara. PNL a votat impotriva modificarii legii privind statutul deputatilor si senatorilor care a instituit acest drept pentru parlamentari”, a mai spus Orban.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos