LUMEA LITERATURII, IN DOLIU! Poeta Cornelia Maria Savu, GASITA MOARTA in locuinta sa!

Cunoscuta poeta Cornelia Maria Savu, in varsta de 60 de ani, a fost gasita moarta in aceasta dimineata in locuinta sa din Bucuresti.

Cornelia Savu

“Cu mare regret, va anunt moartea Corneliei Maria Savu! Am procedat la deschiderea usii cu politia si Ambulanta. Asteptam IML-ul pentru a afla cauza mortii. Dumnezeu sa o ierte!”, a declarat Dan Mircea Cipariu, presedintele Filialei Bucuresti – Poezie a Uniunii Scriitorilor din Romania.

Cornelia Maria Savu s-a nascut la 4 septembrie 1954 la Vatra Dornei, judetul Suceava. Aceasta a absolvit cursurile Facultatii de Limba si Literatura Romana (sectia romana-engleza) a Universitatii Bucuresti in 1977.

A semnat volumele de versuri “Totem in alb”, Editura Albatros 1973, “Uraniu, forme si oameni de zapada”, Editura Eminescu, “1978, Emblema”, Editura Eminescu, 1980, “Aventuri fara anestezie”, Editura Eminescu, 1983, “Semne de viata”, Editura Eminescu, 1987, “Roman cu sertare”, Editura Vinea, 2005, 2009, Editura Dacia XXI, 2012.

A fost profesoara de limba engleza, editor la Editura Ion Creanga, redactor, sef departament, editorialist, editor senior la cotidianul Curierul national si la revista Cultura.

De asemenea, Cornelia Maria Savu a primit premiul Nicolae Labis pentru poezie, dar si premiul pentru jurnalism cultural al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), premiul pentru jurnalism cultural al Asociatiei Publicatiilor Literare si Editorilor din Romania (APLER) si premiul pentru jurnalism cultural al revistei Tomis.

Totodata, aceasta a primit distinctia Ordinul Meritul Cultural in grad de Ofiter conferit de presedintele Romaniei si premiul pentru poezie al Asociatiei Scriitorilor Bucuresti pentru volumul “Roman cu sertare”, (2005).

Sursa: Romania TV