Acasă Stirea zilei Mafia MORTILOR: Angajatii de la SMURD, Ambulanta si Politie iau bani de...

Mafia MORTILOR: Angajatii de la SMURD, Ambulanta si Politie iau bani de la firmele de pompe funebre!

51

Anchetatorii au saltat luni pentru audieri peste 26 de persoane implicate in mafia mortilor, o afacere cu pompe funebre in care angajati ai unor institutii de stat dadeau informatii firmelor de specialitate pentru a contacta apartinatorii decedatilor.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Dosarul a fost constituit ca urmare a unei sesizari a Ministerului Sanatatii, iar procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti (PTB) au inceput, in luna decembrie, urmarirea penala fata de 26 persoane, pentru luare si, respectiv, dare de mita, primire de foloase necuvenite si folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii, se arata intr-un comunicat de presa al PTB.

Anchetatorii au facut, luni dimineata, 17 perchezitii domiciliare si au in executare mandate de aducere pentru 26 de persoane, care urmeaza sa fie audiate.

Agentii de politie si angajatii Serviciului de Ambulanta si SMURD cercetati in acest caz sunt suspectati ca transmiteau date despre persoane decedate reprezentantilor unor firme de pompe funebre, care ii contactau pe apartinatorii acestora, pentru a incheia contracte de prestari servicii funerare.

„Din cercetarile efectuate pana in prezent a rezultat ca invinuitii, angajati ai Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD), ai Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti – Ilfov (SABI) sau agenti de politie din cadrul Ministerului de Interne, transmiteau, in baza unei intelegeri prealabile, catre reprezentanti ai unor firme de pompe funebre date cu caracter personal si medical privind persoane decedate, precum si date privind apartinatorii acestora (nume, adresa, numar de telefon), de care luau cunostinta in exercitarea atributiilor de serviciu. La randul lor, reprezentantii firmelor de pompe funebre, invinuiti in cauza, contactau apartinatorii persoanei decedate in vederea incheierii unor contracte de prestari servicii funerare”, a precizat Parchetul Tribunalului Bucuresti.

 

In cazul in care era incheiat un contract de servicii funerare, agentii de politie si angajatii Serviciului de Ambulanta si SMURD care transmiteau datele primeau mita o suma de bani de la reprezentantii firmelor de pompe funebre, in baza intelegii anterioare, se mai arata in comunicatul citat.

La perchezitii participa 12 procurori de la Parchetul Tribunalului Bucuresti si peste 150 de politisti de la Serviciul Omoruri si Serviciul Investigatii Criminale din Politia Capitalei, precum si de la Directia Generala Anticoruptie.

Cercetarile in cauza au fost facute cu suportul tehnic al Serviciului Roman de Informatii si cu sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta – Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD), respectiv al Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF).

Surse din randul anchetatorilor au declarat, pentru MEDIAFAX, ca printre persoanele suspectate sunt si zece politisti de la sectiile 25 si 22 din Capitala.

Potrivit suselor citate, la acest caz se lucreaza de aproximativ un an.

sursa: mediafax.ro

URMARESTE-NE PENTRU CELE MAI IMPORTANTE STIRI
Articolul precedentActorul Peter O’Toole a incetat din viata la varsta de 81 de ani
Articolul următorNivelul marilor va CRESTE amenintator in urmatorii 70 de ani!

1 COMENTARIU

  1. Am trecut si eu prin asta la decesul bunicii. Am fost in situatia in care cei de la ambulanta efectiv au trimis doctorul legist, iar ulterior cei de la dispecerat ne-au sunat sa ne spuna ca doctorul primilor nu are autorizatie si ca ne trimit ei alt doctor.