21.5 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalMAI MULTE STATII DE METROU AU FOST ARUNCATE IN AER LA CAIRO...

MAI MULTE STATII DE METROU AU FOST ARUNCATE IN AER LA CAIRO INTR-UN ATENTAT CU BOMBA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Atentat cu bomba la Cairo in aceasta dimineata in cel putin trei statii de metrou. Politia egipteana a anuntat ca cel putin doua persoane au fost ranite.

Patru dispozitive improvizate, “cu o putere slaba”, au explodat la intervale apropiate de timp, la o ora de varf, iar alte doua dispozitive au fost detonate in cartiere de la periferie, au declarat pentru AFP reprezentanti ai politiei.

Aceste noi atentate sunt comise la o luna de la alegerea in functia de presedinte a fostului sef al armatei Abdel Fattah el Sisi cu 96,9% din voturile exprimate, dupa ce a eliminat orice opozitie – islamista, laica sau liberala. Maresalul in retragere conduce de facto tara, cu o mana de fier, dupa ce l-a destituit si incarcerat pe fostul presedinte islamist Mohamed Morsi.

In ultima luna, aceste atentate care vizau in special politia si armata aproape ca au incetat. Ele au fost revendicate de catre grupari ale unor insurgenti jihadisti care afirma ca sunt de inspiratie Al-Qaida, insa puterea le-a atribuit gruparii islamiste Fratii Musulmani, confreria din care provine Morsi si ai carei principali lideri au fost incarcerati.

Sursa: caplimpede.ro

Ultimele stiri