Acasă Comentariul zilei Maia Sandu, dupa ce rachetele rusesti au lasat Moldova in bezna: „Războiul...

Maia Sandu, dupa ce rachetele rusesti au lasat Moldova in bezna: „Războiul trebuie oprit!”

Atacurile record de 100 de rachete asupra Ucrainei au provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru Republica Moldova, a scris preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pe Facebook: „Războiul trebuie oprit!”.

„Regimul de la Kremlin a lansat astăzi un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei. Ele au lovit infrastructura civilă și energetică a țării vecine, au pus în pericol viața și siguranța a zeci de mii de oameni. Condamnăm cu fermitate acest nou atac – cel mai mare de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Atacurile rusești asupra Ucrainei au provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumină. Le mulțumesc tuturor locuitorilor din regiunile afectate pentru calm și înțelegere. Serviciile specializate lucrează pentru a remedia situația. Războiul trebuie oprit!”, a scris Maia Sandu.

Mai multe zone din Republica Moldova se confruntă cu întreruperea electricităţii din cauza bombardamentelor Rusiei asupra reţelelor energetice din Ucraina, informa publicaţia Jurnal de Chişinău.

Autorităţile din Republica Moldova afirmau că una dintre liniile de alimentare cu electricitate s-a deconectat automat, urmând să fie reconectată.

„Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a anunțat vicepremierul moldovean Andrei Spânu, citat de publicaţia Jurnal de Chişinău.

Armata rusă a bombardat marţi mai multe zone din Ucraina, inclusiv clădiri rezidenţiale. Cel puţin o persoană a fost ucisă în Kiev.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedent”Retrageti-va trupele din Ucraina!” – Germania transmite un ultimatum Rusiei
Articolul următorMuzică pentru suflet: Maestrul GHEORGHE IOVU lansează cel de-al 17-lea album