Acasă ACTUALITATE Maia Sandu, plecaciune cu eleganță: „Mulțumim României datorită căreia astăzi avem curent...

Maia Sandu, plecaciune cu eleganță: „Mulțumim României datorită căreia astăzi avem curent electric în casele noastre”

314

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit României pentru ajutorul oferit în domeniul energiei, în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Suntem recunoscători Comisiei Europene şi statelor membre pentru alocarea, la 1 august, a primei tranşe de 50 de milioane de euro din noul pachet de asistenţă macrofinanciară. Mulţumim pentru sprijinul bugetar adiţional de 75 de milioane de euro oferit în luna august pentru a face faţă cheltuielilor tot mai mari cu resursele energetice. Conectarea Republicii Moldova la sursele de energie electrică din Uniunea Europeană prin reţeaua electrică continentală ENTSO-E este un adevărat colac de salvare în situaţia actuală, când nu mai putem cumpăra electricitate din Ucraina şi de la Cuciurgan. Mulţumim tuturor ţărilor membre ale Uniunii Europene care ne-au oferit ajutor în această perioadă. Şi mulţumim României, datorită căreia astăzi avem curent electric în casele noastre”, a spus Maia Sandu.

Preşedinta Comisiei Europene a mai spus că în data de 24 noiembrie va avea loc la Paris o nouă conferinţă a donatorilor pentru Republica Moldova. Von der Leyen a dat asigurări că solidaritatea UE față de Republica Moldova este de neclintit. „Moldova este parte din familia noastră europeană, iar familile se unesc atunci când timpurile sunt grele şi de aceea sunt azi aici”, a spus Ursula von der Leyen.

„Moldova este o ţară care îşi apără cu curaj democraţia şi valorile noastre comune. Facem tot posibilul să acordăm gaze în flux invers pentru Republica Moldova de la alţi furnizori. Cele 200 de milioane de euro sunt pentru a diversifica aprovizionarea cu gaz, iar cei 50 de milioane pot fi folosiţi pentru a susţine gospodăriile casnice şi companiile, este decizia dumneavoastră”, a mai spus șefa Comisiei Europene.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos