Acasă Turism Mancarea de care n-ar trebui sa te atingi niciodata la ”all inclusive”:...

Mancarea de care n-ar trebui sa te atingi niciodata la ”all inclusive”: e refolosita!

Vacantele de tipul all inclusive devin tot mai populare printre români. Ca să nu fie risipa foarte mare, mâncarea rămasă de pe o zi pe alta se refoloseşte, de cele mai multe ori.

Dacă aţi ales all inclusive, trebuie să fiţi foarte atenţi la carne.

„Dacă vreţi să mâncaţi o friptură, alegeţi una făcută la tavă sau grătar, nu una cu sos. În fiecare zi rămâne multă mâncare care nu se aruncă. De exemplu, dacă la cină a fost friptură la tavă şi nu s-a comsumat toată, a doua zi la prânz carnea se refoloseşte. Se spală carnea, după care i se face un sos proaspăt şi se pune din nou la masă. Nu spun că este stricată, dar nu mai este la fel de proaspătă. La fel, trebuie să vă feriţi de tocătură gen chiftele, musaca sau sarmale. De multe ori, carnea din aceste produse provine din carne rămasă de la masa precedentă, care este tocată şi condimentată. La musaca, de exemplu, se folosesc cartofii care nu s-au consumat cu o zi înainte. În ceea ce priveşte peştele, de multe ori nu se serveşte ce scrie. De exemplu, în loc de şalău, se foloseşte pangasius, un peşte foarte ieftin, care este tot alb la culoare. De cele mai multe ori, se face pane pentru ca oamenii să nu facă diferenţa”, spune un fost bucătar de pe litoral, citat de adevarul.ro

Dacă sunteţi amatori de salată, alegeţi una clasică, peste care să puneţi ulei şi oţet, şi nu salate cu maioneză sau alte sosuri.

„Legumele rămase de exemplu la micul dejun nu se aruncă. La fel şi mezelurile, în special şunca. Nici ouăle fierte sau brânza nu sunt aruncate. Toate sunt tăiate bucăţele şi la prânz sau cină sunt servite pe post de salată cu maioneză sau ale sosuri, care maschează faptul că nu mai sunt la fel de proaspete. Trebuie să vă feriţi de astfel de preparate, deoarece ingredintele au fost deja servite şi au stat pe masă două ore înainte să fie introduse în salată”, mai spune bucătarul.

Dacă sunteţi amatori de dulciuri, aveţi grijă ce alegeţi. „Torturile sunt refolosite, dacă rămân pe masă la prânz. Pentru că sunt deja începute, torturile se taie în bucăţele mai mici, pătrate şi sunt servite la cină pe post de prăjituri cu cremă. Ar fi bine să evitaţi tot ce este cu cremă pentru că nu se ştie cât de proaspetele sunt. Oricum prăjiturile de la all inclusive sunt departe de a fi naturale şi sunt făcute din ingrediente foarte ieftine”, mai spune acesta.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentNoul Cod Rutier prevede amenzi drastice pentru cei care cumpara masini la mana a doua
Articolul următorDescoperirea care poate schimba viitorul omenirii! Oamenii de stiinta au primit semnale radio neidentificate din spatiu!