7.2 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăACTUALITATEMarea Britanie INCEPE un nou razboi in lume!

Marea Britanie INCEPE un nou razboi in lume!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Cel putin 10.000 de civili au murit nevinovati in conflictul din Ucraina

Cele mai recente cifre din razboiul din Ucraina arata...

“Marea Britanie ar putea trimite trupe la sol în Libia”, titrează The Guardian, în pagina electronică.

Marea Britanie nu exclude trimiterea de forţe militare în Libia dacă guvernul libian face o cerere în acest sens, însă orice desfăşurare de trupe are nevoie de aprobarea Parlamentului, a afirmat duminică ministrul de externe britanic, Philip Hammond.

”Nu ar avea sens să excludem nicio opţiune, pentru că niciodată nu ştii cum vor evolua lucrurile. Dar, dacă s-ar pune vreo întrebare legată de un posibil rol combatant al Marii Britanii, de orice formă – la sol, pe mare sau în aer – atunci cazul va merge la Camera Comunelor”, a declarat Hammond.

Săptămâna trecută, Philip Hammond a transmis legislativului de la Londra că nu există intenţia de a trimite trupe combatante britanice în Libia, răspunzând astfel relatărilor din presă conform cărora forţe britanice acţionează deja pe teritoriul libian. Libia a fost cuprinsă de haos după înlăturarea de la putere, în 2011, a colonelului Muammar Gaddafi.

”Dacă Daesh – acronimul în arabă pentru gruparea Stat Islamic – s-ar instala în Libia şi ar căuta astfel să infiltreze terorişti în Europa, atunci asta ar fi o ameninţare pentru noi toţi”, avertizase şeful diplomaţiei britanice, scrie The Guardian.

Ultimele stiri