Acasă Dosar Marele istoric roman Neagu Djuvara: Asistam la PRABUSIREA TOTALA a Europei! O...

Marele istoric roman Neagu Djuvara: Asistam la PRABUSIREA TOTALA a Europei! O sa fim NAPADITI de populatii!

51

Istoricul Neagu Djuvara a afirmat, în cadrul unui interviu acordat lui Rareş Bogdan în emisiunea „Jocuri de Putere”, că, în contextul crizei imigranţilor, „Europa o să devină o singură ţară”.

În opinia lui Neagu Djuvara, continentul se află „într-o fază care s-ar putea să semene cu începutul Evului Mediu, când Europa a fost încetul cu încetul ocupată de barbari”.

Istoricul a arătat că actuala perioadă este comparabilă cu „sfârşitul Imperiului Roman, când Europa a fost năpădită de populaţii”.

„Mi-e teamă că amestecul acesta care are loc în momentul de faţă în Europa o să schimbe culoarea europeană. Naţiune nu mai există acum”, a afirmat el.

Pe de altă parte, Neagu Djuvara a arătat că România ar putea scăpa de această „invazie”. „Sunt foarte îngrijorat de ea (de criza imigranţilor, n. red), dar pentru Europa Apuseană. Pentru că am impresia că refugiaţii nu vor sta la noi, fiindcă nu îi intersează România… nu e destul de bogată. Nu cum văd ei bogăţia – altfel, sigur că solul este fertil, dar noi nu avem acumularea de bunuri pe care o au germanii, francezii şi englezii. Aceste valuri de imigranţi asiatici, după părerea mea, sunt o mare primejdie pentru ţările occidentale mult mai mult decât pentru noi. Pe noi ne ocolesc. Noi nu suntem interesanţi, valahii”, a continuat acesta.

„Suntem în ajunul unei prăbuşiri totale a Europei vechi. O să fim năpădiţi de populaţii”, a conchis istoricul în vârstă de 99 de ani.

Articole recomandate
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos