Acasă Stirea zilei Meciurile din Liga 1 s-ar putea relua fara spectatori

Meciurile din Liga 1 s-ar putea relua fara spectatori

Meciurile din Liga 1 sunt programate să se reia pe 6 iunie, însă Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, nu este convins că va fi posibil cu spectatori.

Întrebat de Carla Tănasie, în direct la Digi 24, dacă se gândeşte la reluarea competiţiilor sportive şi la deschidrea mall-urilor, Nelu Tătaru a spus că „nu, la reluare nu ne gândim. Ne gândim la locurile de muncă, la deschiderea unor anumite spaţii, dar nu la adunările cu număr mare de oameni”.

Totuşi, e posibil ca oficialul Guvernului României să se refere la prezenţa spectatorilor pe stadioane. Nici LPF nu e de acord ca spectatorii să fie prezenţi.

Se doreşte însă reînceperea meciurilor pe stadioane cu porţile închise cât mai repede. Tocmai de acee, zilele următoare, Ministrul Sănătăţii va avea o teleconferinţă cu cluburuile din Liga 1 şi cu LPF, pentru a vedea dacă părţile sunt de acord să se înainteze către MAI şi Ministerul Sănătăţii o solicitare ca jucătorii să se reunească la bazele de pregătire ale cluburilor, unde să rămână în cantonament într-un fel de carantină.

Tot acolo for fi şi testaţi împotriva coronavirusului. Adică exact dorinţa lui Gigi Becali din urmă cu ceva timp. Aceasta a fost discuţia înainte de Paşte, urmând ca echipele să vină după sărbători cu variante de cantonament. Pentru că nu toate cluburile au cantonament propriu.

Pe 14 aprilie, starea de urgenţă în România s-a prelungit cu o lună, ceea ce înseamnă că nu se pot relua antrenamentele centralizate în grupuri organizate mari. Astfel, abia după 14 mai ar urma ca fotbaliştii să se reunească, însă de la acea dată până la data prevăzută pentru reluarea competiţiilor, adică 6 iunie, sunt doatr 3 săptămâni, ceea ce este insuficient pentru pregătirea jucătorilor.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentMedicul Rafila a anuntat cum se vor ridica restrictiile: In functie de comunitatile locale care au respectat indicatiile
Articolul următorTraian Berbeceanu, mesaj dur pentru ”vitejii care dau lectii”: La violență trebuie răspuns cu violență!