facebook
Sanatate

Medicamentele produse in Romania se vand bine in strainatate. Antibiotice Iasi a avut exporturi de 70 milioane lei

antibioticeMedicamentele produse in Romania se vand foarte bine in strainatate. Antibiotice Iasi a realizat anul acesta exporturi estimate la 70 milioane lei, de 2,7 ori mai mari decat in 2008, cand acestea au totalizat 25,9 milioane lei, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Evolutia favorabila a vanzarilor pe pietele internationale s-a datorat atat majorarii exporturilor de Nistadina (substanta activa pentru care Antibiotice detine al doilea loc la nivel mondial), cat si vanzarilor de medicamente finite din clasele antiinfectioase, cardiovascular si tract digestiv.”Prezenta companiei pe pietele externe inseamna astazi 100 de parteneriate in 65 de tari ale lumii. Avem insa in vedere o diversificare a serviciilor care pot fi efectuate pentru partenerii externi din industria de medicamente generice. In cadrul propriului Centru de Cercetare Dezvoltare realizam cercetarea si dezvoltarea de produse generice, efectuam studii de bioechivalenta si activitati tipice de Regulatory Affairs, care pot fi acum prestate si pentru partenerii interesati de oriunde in lume. In plus, avand certificare GMP pentru toate fluxurile de productie si prestigiosul aviz FDA pentru fabricatia nistadinei si produselor penicilinice injectabile, partenerii interesati pot realiza, sub contract, produse farmaceutice cu calitate garantata de certificari internationale, pe fluxurile noastre”, a declarat Ioan Nani, directorul general al companiei.

In perspectiva, Antibiotice se asteapta la o consolidare a afacerilor pe pietele externe, ca urmare a acestor posibilitati de colaborare si initierii de noi parteneriate de afaceri. Este vorba deexportul de produse injectabile pe piata Algeriei (in valoare de patru milioane dolari), parteneriat inceput recent, de perspectiva distributiei catre doi noi parteneri de pe piata SUA a Ampicilinei si Nafcilinei injectabile, in valoare de 4,5 milioane dolari, precum si de proiectele de export aflate in lucru, cu o durata de implementare de doi ani, pentru pietele Uniunii Europene, Canadei, Asiei si Orientului Mijlociu.

Referitor la cifra de afaceri, conducerea companiei estimeaza pentru acest an o valoare de 301,4 milioane lei, cu 40% mai mare fata de cea din 2008, de 215,8 milioane lei. Profitabilitatea bruta a companiei a inregistrat in ultimii cinci ani un ritm de crestere care a facut ca profitul brut estimat pentru 2012 sa fie de 30 milioane lei, de 2,3 ori mai mare decat in 2008, cand s-a cifrat la 13 milioane lei. Rentabilitatea bruta a companiei a crescut, in perioada mentionata, cu 60%, de la 6,2% in 2008, la 9,92% in 2012, datorita planurilor de reducere a costurilor si cresterii rentabilitatii produselor.

Share Page

Close