Mediafax si-a cerut insolventa! Trustul lui Adrian Sarbu, inglobat in datorii!

42

Potrivit unui anunt postat pe Tribunalul Bucuresti, trustul de presa detinut de omul de afaceri Adrian Sarbu si-a cerut insolventa. In prezent, Mediafax Group detine, printre altele, site-urile gandul.info, prosport.ro, zf.ro, apropo.ro, mediafax.ro.

Mediafax Sarbu

In print, Adrian Sarbu detine Ziarul Financiar si tot el este proprietarul celei mai mari agentii de presă private din Romania, Mediafax.

insolventa Mediafax

Anul trecut, compania a avut o cifra de afaceri de 17,5 milioane de euro si pierderi de 2,6 milioane de euro.

Important de precizat este faptul ca in aceste zile, sute de angajati ai firmelor care au detinut Media Pro, apartinand lui Adrian Sarbu, dau explicaţii in fata anchetatorilor in dosarul in care omul de afaceri este acuzat de evaziune fiscala.

Cererea de intrare in insolventa a fost formulata la sectia comerciala a Tribunalului Bucuresti, motivul invocat fiind cel al incapacitatii de plata in care societatea se afla in prezent, dar si din cauza datoriilor pe care aceasta le are catre ANAF, potrivit celor de la onlinereport.ro.

Pe pagina oficiala a ANAF, Mediafax figura in urma cu cateva luni cu 5,4 milioane de lei la capitolul obligatii restante la bugetul de stat.

Sursa: Reporter Virtual