Acasă ACTUALITATE Medicii confirma: A aparut o noua varianta de coronavirus in Europa! ”Creste...

Medicii confirma: A aparut o noua varianta de coronavirus in Europa! ”Creste mai rapid decat variantele existente”

224

Peste 1.000 de cazuri de infectare cu o noua varianta de coronavirus au fost identificate in ultimele zile in Anglia, predominant in sudul tarii unde ar putea fi legata de o crestere a numarului de cazuri, a spus luni ministrul Sanatatii, Matt Hancock, relateaza Reuters. Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca este constienta de noua varianta de Covid din Marea Britanie si ca nu exista nicio dovada ca tulpina se comporta diferit de cele existente deja.

”Am identificat o noua varianta de coronavirus, care ar putea fi asociata cu o raspandire mai rapida in sudul Angliei”, a spus Hancock intr-o declaratie in Parlament.

”Initial, analiza sugereaza ca aceasta varianta creste mai rapid decat variantele existente”, a spus el. ”Trebuie sa subliniez ca nu exista in acest moment nimic care sa sugereze ca varianta prezinta un risc mai crescut de a provoca o boala grava, iar ultimul sfat clinic este ca este putin probabil ca aceasta mutatie sa nu raspunda la un vaccin”, a adaugat el.

Capitala Angliei, Londra, dar si parti din sud-estul Angliei vor fi puse sub o serie de restrictii mai dure incepand miercuri, a anuntat ministrul Sanatatii, spunand ca cresterea numarului de cazuri ar putea sa copleseasca spitalele.

”In ultima saptamana, am vazut o crestere brusca a cazurilor, cresteri exponentiale in Londra, Kent, parti din Essex si Hertfordshire… Ca urmare am decis sa mutam Londra, sudul si vestul Essexului… si sudul Hertfordshire-ului… la nivelul trei, care reprezinta cel mai mare nivel de alerta”, a spus Hancock.

OMS spune ca este constienta de mutatie.

”Autoritatile cerceteaza semnificatia acesteia. Avem mai multe variante, virusul evolueaza si se schimba in timp”, a spus Mike Ryan de la OMS in cadrul unei conferinte la Geneva.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos