Acasă Sanatate Medicii romani au inventat un tratament revolutionar pentru coronavirus. Rezultatele vorbesc de...

Medicii romani au inventat un tratament revolutionar pentru coronavirus. Rezultatele vorbesc de la sine

577

Pacienții cu coronavirus internați la Spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt tratați cu o nouă tehnică. Aceasta era folosită în cazul altor boli pulmonare, pentru a preveni insuficiența respiratorie. Nu este pentru prima dată când medicii de la Timișoara aplică un tratament inovator.

Medicii timișoreni folosesc această nouă tehnică de tratament non-invaziv de câteva săptămâni. Practic, pacienților li se montează pe față o mască, care îi ajută să respire mai ușor. 

Tehnica era aplicată până acum pentru alte afecțiuni, pentru bolnavii care aveau dificultăți de respirație, dar acum, medicii o folosesc pentru a scădea numărul pacienților infectați cu coronavirus, în scopul de a scădea numărul celor care vor ajunge să aibă nevoie de ventilație mecanică în secția de terapie intensivă.

Medicii spun că această mască îi ajută pe pacienți să respire, procedura fiind diferită de cea de ventilație mecanică, aplicată în secția de terapie intensivă, unde pacientul ajunge când deja starea lui este gravă.

În Timișoara sunt 20 de astfel de aparate, iar cinci pacienți beneficiază deja de această tehnică.

Medicii spun că în ultimele săptămâni au folosit acest tratament și că pacienții care au beneficiat de noua tehnică nu au mai ajuns la terapie intensivă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentInterlopii cu legaturi in conducerea Politiei: Marian Godina intervine ”Alaturi de profesionisti”
Articolul următorȘtefan Florescu a vizitat Centrul de Ocrotire al Copiilor “Acasă” din Sectorul 6