Acasă Stiri locale Mentalitate de lider PSD! Buzatu catre Bolojan: „Cine esti tu sa trimiti...

Mentalitate de lider PSD! Buzatu catre Bolojan: „Cine esti tu sa trimiti acasa jumatate dintre salariatii Consiliului Judetean?”

206

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a declarat joi, pentru Agerpres, ca recentele declaratii ale lui Ilie Bolojan, care a anuntat o reorganizare la CJ Bihor si o serie de concedieri, reprezinta de fapt intentia Guvernului de a face destituiri in randul angajatilor din administratie. Dupa Ilie Bolojan si Romeo Dunca, presedintii consiliilor judetene din Bihor si Caras-Severin, si presedinte Consiliului Judetean Prahova anunta concedieri masive.

„Eu am spus in mai multe randuri, inca de la aparitia declaratiilor lui Ilie Bolojan, ca aceste afirmatii ascund de fapt o intentie a Guvernului de a concedia angajati din administratia publica locala. Fara sa am in vedere ideea de a manipula pe cineva, eu cred ca afirmatiile facute de presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan constituie un abuz. Cum poti dupa doua-trei zile de la instalarea in functie sa spui ca trimiti acasa oamenii? Cine esti tu sa trimiti acasa jumatate dintre salariatii Consiliului Judetean, care au fost angajati ca urmare a unor concursuri, pe durata nedeterminata majoritatea lor si poate in unele cazuri pe durata determinata? Cine esti tu sa decizi soarta unui om care a imbracat aceasta cariera? Trebuie sa fim foarte circumspecti, pentru ca acestea sunt de fapt sagetile manipulative lansate de Guvern, prin intermediul anumitor reprezentanti din administratia publica locala”, a declarat presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

El a mentionat ca nu va concedia niciun salariat al institutiei pe care o conduce.

„Din cele aproape 190 de posturi de la Consiliul Judetean Vaslui, abia aproximativ 110 sunt ocupate. Eu nu voi accepta sa concediez niciun salariat din administratia judeteana, pentru ca fiecare dintre acesti angajati au trecut printr-un concurs, printr-o selectie si au fost angajati ca urmare a nevoii acestei institutii de utilizare a capacitatii lor. Nu putem acum, pentru ca pur si simplu s-a trezit cineva, sa dam afara un sfert sau jumatate sau trei sferturi din angajati. Sunt o gramada de lucruri care fac parte dintr-un angrenaj de manipualre pe care il pune in functiune Guvernul si noi nu trebuie sa acceptam acest lucru”, a mai subliniat Dumitru Buzatu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos