15.6 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăDivertismentVorba zileiMentine-ti gandurile pozitive pentru ca gandurile tale se transform in cuvintele tale....

Mentine-ti gandurile pozitive pentru ca gandurile tale se transform in cuvintele tale. Mentine-ti cuvintele pozitive pentru ca ele se transforma in actiunile tale. Mentine-ti actiunile pozitive pentru ca actiunile se transforma in deprinderile tale. Mentine-ti deprinderile pozitive pentru ca ele se transforma in valorile tale. Mentine-ti valorile pozitive pentru ca valorile se transforma in destinul tau – Mahatma Gandhi

in:

Stiri pe acelasi subiect

Mahatma Gandhi (*2 octombrie 1869, Porbandar/Kathiawar – †30 ianuarie 1948, New Delhi) cu adevaratul sau nume Mohandas Karamchand Gandhi parintele independentei Indiei si initiatorul miscarilor de revolta neviolente. Numele de „Mahatma“ (in sanscrita inseamna „marele suflet“) i-a fost dat de poetul indian Rabindranath Tagore.

Gandhi provenea dintr-o familie indiana din patura superioara a societatii, apartinand castei negutatorilor, Vaishya. Tatal lui, Mohandas Kaba Gandhi, a fost prim-ministru in Kathiawar in statul Vankaver. Dupa frecventarea colegiului „Samaldas“ din Bhavnagar, studiaza dreptul la Universitatea din Ahmadabad si University College London si practica pentru scurt timp avocatura in Bombay. Din anul 1890 devine vegetarian. In 1893 pleaca in Africa de Sud, in functie de consilier juridic al unei firme comerciale indiene, unde va ramane timp de 21 de ani. Aici este confruntat cu o realitate teribila, mii de imigranti indieni sunt victime ale segregatiei rasiale, ceea ce il determina sa se angajeze in lupta impotriva dominatiei britanice.

Ultimele stiri