Acasă Vorba zilei Omul se naste pentru a-si trada detinul, Dumnezeu ne picura in suflete...

Omul se naste pentru a-si trada detinul, Dumnezeu ne picura in suflete doar visuri imposibile. – Paulo Coelho

63

Paulo Coelho (Rio de Janeiro, n. 24 august 1947) este un scriitor brazilian.

paulo-coelho

Este fiul lui Pedro, inginer, si al Lygiei, casnica. La sapte ani a intrat la scoala iezuita San Ignacio din Rio de Janeiro. A castigat primul sau premiu literar intr-un concurs scolar de poezie, iar sora lui, Sonia, si aminteste cum si ea a castigat un premiu pentru eseu prezentand o lucrare pe care Paulo o aruncase in cosul de hartii.

Din Publishing Trends aflam ca Alchimistul s-a aflat pe locul 6 in lume ca vanzari in 2003. Unsprezece minute a fost pe primul loc peste tot in lume, cu exceptia Angliei, unde s-a aflat pe locul al doilea. Zahir, publicat in 2005, s-a situat pe locul trei pe lista de bestselleruri, dupa Codul lui Da Vinci si Ingeri si demoni de Dan Brown.

Alchimistul e unul dintre cele mai importante fenomene literare ale secolului XX. Este pe primul loc in listele de bestselleruri din 74 tari, vanzandu-se, pana acum, in 35 de milioane de exemplare. Alchimistul i-a adus autorului in 2008 un record Guiness pentru cea mai tradusa carte (67 de limbi).

Pentru Alchimistul autorul a primit numeroase laude de la diferite personalitati, de la Kenzaburo Oe, laureat al Premiului Nobel, pana la Madonna, care o numara printre cartile preferate. Romanul acesta a inspirat multe alte proiecte: un musical din Japonia, piese de teatru din Franta, Belgia, SUA, Turcia, Italia, Elvetia. Este, de asemenea, tema a doua simfonii in Italia si SUA, iar textul sau a fost ilustrat de celebrul artist francez Moebius (scenograful filmelor Al cincilea element si Alien).

Cartile lui au fost traduse in 67 de limbi si publicate in peste 150 de tari.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos