Acasă Cultura Mesajul Arhiepiscopului Theodosios Atallah Hanna, din Ierusalimul ocupat, pentru România și poporul...

Mesajul Arhiepiscopului Theodosios Atallah Hanna, din Ierusalimul ocupat, pentru România și poporul român frate

Frați și surori,

această scrisoare o trimit din orașul sfânt Ierusalim pentru România și românii prieteni și frați. Este o scrisoare din Palestina pentru România, pentru Biserica și poporul ei.

În această situație grea cauzată de virusul Corona prin care trece România și toată omenirea am dorit ca în perioada Postului Sfânt, în care cu fiecare zi ce trece ne apropiem de Sărbătorile de Paști, din Biserica Sfântului Mormânt din orașul Ierusalim să transmitem fraților noștri din România urări de iubire și respect. Noi, din această Biserică Sfântă din Ierusalimul Sfânt, ne rugăm și aprindem lumânări și tamâie cu rugăciunea ca Dumnezeu să binecuvânteze frumoasa Românie și bunul ei popor.
Am vizitat România de mai multe ori și v-am cunoscut de aproape după cum și frații noștri români vizitează deseori locurile sfinte în Ierusalim și Palestina. Este o relație de suflet care leagă poporul palestinian și poporul român, iar această prietenie istorică este de demult. Mulți dintre tinerii noștri palestinieni au învățat în România, vorbesc limba ei și o iubesc, iar astăzi ei lucrează în Palestina, în diverse domenii, și servesc țara și poporul lor, în special în aceste situații grele.
Doresc prin această scrisoare să transmit poporului român prieten, Bisericii Românești, Guvernului României și tuturor prietenilor noștri dragi din România, indiferent de credință sau culoare politică, că noi va iubim. Iubim România. Ne rugăm pentru România cum ne rugăm pentru toate popoarele pământului, să se sfârșească această epidemie și să se oprească suferința.
Ne pare rău și suferim că această epidemie a venit în zona noastră în această perioadă în care ne-am pregătit, prin post și rugăciuni, să primim Duminica Floriilor, Săptămâna Mare și Sărbătorile de Paști și de aceea vă transmit, după cum transmit tuturor popoarelor pământului, să înmulțim rugăciunile că să se termine această epidemie.
Și noi, din Ierusalim, transmitem condoleanțe și solidaritate pentru toți cei care au pierdut persoane drage lor din cauza acestei epidemii. Suntem alături de cei bolnavi și de tot poporul român, și ne rugăm la Dumnezeu să binecuvânteze România, și să ferească de tot ce e rău această țară minunată, acest popor bun, acest pământ plin de istorie, biserici și locuri istorice și naturale pe care, unele dintre ele, le-am și vizitat.
Ne gândim la voi foarte mult în aceste zile, ne gândim la România și la poporul ei și în același timp ne gândim la toate popoarele din lume, și ne rugăm pentru toate popoarele care suferă din cauza acestei epidemii.
Această epidemie a unit toată omenirea în durere și suferință. Toate popoarele suferă din cauza acestei epidemii. Ne-a unit epidemia Coronavirus pentru a lua măsuri preventive pentru că să o eradicăm. Și dorim să se termine aceasta cât mai repede. Cum s-a unit omenirea prin suferința ei din cauza virusului corona, doresc să ne unim după aceea în lupta pentru valorile umane și dreptate.

Trăim împreună perioada Coronavirus cu toată durerea și suferința ei, și dorim să fim o familie unită în lupta pentru drepturile omului, să ținem partea celor nedreptățiți și să luptăm pentru justiție, libertate și umanitate în toată lumea, pentru că există oameni nedreptățiți și săraci care suferă. Și unde este această suferință și sărăcie trebuie să fim alături de toți cei nedreptățiți, în toată lumea, și în Palestina, acest pământ sfânt de unde a pornit creștinismul și în care se găsesc cele mai importante locuri sfinte.
Dorim de la voi să vă rugați pentru noi și să vă aduceți aminte de poporul nostru în rugăciunea voastră, popor care nu suferă numai de la virusul Corona, suferă și de tiranie, și rasism.
Poporul nostru palestinian are dreptul să trăiască liber pe pământul lui la fel ca toate popoarele din lume. Rugați-vă pentru acest popor, rugați-vă pentru orașul păcii, rugați-vă pentru ca să se întoarca pacea în acest oraș, să rămână un oraș sfânt, ocrotitor al mesajului de iubire și frăție umană departe de ură, violență, ocupație și segregație.
Iubiții mei, mesajul meu în această zi este un mesaj de solidaritate cu poporul român, pentru că va iubim și aveți un mare loc în inimile noastre și un mare loc în Palestina și în poporul nostru. Avem relații strânse între noi.
Mă rog la Dumnezeu să se termine cu epidemia Coronavirus cât mai repede pentru sănătatea lumii, pentru că oamenii să trăiască în liniște, departe de frică și stress.
Din Ierusalim transmit României că suntem alături de voi în această perioadă dificilă de suferință și durere. Să dea Dumnezeu să sărbătorim cât mai repede dispariția acestei epidemii, să ne reîntâlnim, să vă primim în Ierusalim și să vă vizităm în România. Palestina și România sunt țări înfrățite și amandouă popoarele se iubesc între ele.
Suntem împreună, ne rugăm și aprindem lumânari în Biserica Sfântului Mormânt pentru voi, și vă felicităm pentru Sărbătoarea Floriilor, Săptămâna Mare și Sfintele Sărbători de Paști, și dorim cu ocazia acestor zile sfinte să se schimbe situația spre bine și să se termine această epidemie.

Vă mulțumesc.

Cu iubire pentru poporul român, pentru Biserica Românească și pentru toți românii oriunde s-ar afla, fratele vostru,

Arhiepiscopul Atallah Hana.

Ierusalim, Palestina

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedent”Stati acasa! Dupa sarbatori vom avea inmormantari!”. Presedintele Iohannis cere anularea acordului BOR-MAI
Articolul următorPremierul Ludovic Orban anunta ca elevii s-ar putea intoarce la scoala dupa 15 mai