Acasă Videoclipul zilei Mesajul de pe front al unui soldat ucrainean pentru romani: „Multumim ca aveti...

Mesajul de pe front al unui soldat ucrainean pentru romani: „Multumim ca aveti grija de femeile si copiii nostri”

2122

Un soldat ucrainean in uniforma militara, aflat pe linia frontului in razboiul declansat de invazia Rusiei asupra tarii sale, a trimis un mesaj video de multumire pentru modul in care poporul roman a sprijinit Ucraina si refugiatii ucraineni in acest conflict, informează Aktual24.ro.

Materialul video a fost prezentat in cadrul emisiunii „Romania in miscare”, de la televiziunea Canal 33 de la Bucuresti, si a fost obtinut de ziaristul roman Sorin Ghilea.

„Dragi romani, va multumim foarte mult pentru ca aveti grija de femeile si copiii nostri, pentru ca ii protejati, pentru ca le dati adapost si mancare. Noi, barbatii ucraineni, va suntem foarte recunoscatori”, a spus militarul ucrainean in limba engleza.

Ulterior el a adaugat in limba romana: „Multumesc pentru sprijin!”.

„Promitem sa luptam cu Putin, sa oprim acest razboi si sa tratam fiecare roman drept cel mai bun prieten al nostru, pentru totdeauna”, a completat in engleza ucraineanul care nu si-a dat numele din cauza faptului ca este implicat in luptele de pe teritoriul ucrainean.

Acesta apare in material imbracat in uniforma de razboi, cu pusca automata in mana si cu emblema Ucrainei pe piept.

Peste 500.000 de refugiati ucraineni au intrat in Romania de la inceputul razboiului si numarul lor continua sa creasca. O parte au ramas in Romania, in timp ce altii au mers in alte tari europene, in care multi dintre ei au rude si cunostinte.

In Romania exista in acest moment un efort semnificativ de ajutorare a refugiatilor, atat din partea autoritatilor centrale, a primariilor, cultelor religioase si ONG-urilor cat si din partea unui mare numar de voluntari romani.

Sursa: Aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos