Acasă Comentariul zilei Mesajul lui Raed Arafat pentru cei care cred ca noul coronavirus este...

Mesajul lui Raed Arafat pentru cei care cred ca noul coronavirus este o conspiratie: Faceti asta!

1050

Un medic de la Serviciul Ambulanță Olt și un polițist de la Inspectoratul Județean de Poliție Olt au murit în urma infecției cu coronavirus. Informația a fost confirmată de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Azi, colegii de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt își iau rămas bun de la un medic care a lucrat în cadrul serviciului respectiv, după ce a pierdut lupta cu COVID 19. Tot azi, polițiștii de la IPJ Olt își iau rămas bun de la un coleg polițist care a căzut victima virsului SARS-COV 2. Recent ne-am mai luat rămas bun de la un coleg pompier din Constanța și doi colegi ambulantieri din Suceava, căzuți la datorie tot din în urmă infectării cu virusul SARS-COV 2”, a scris Raed Arafat luni pe Facebook.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni la prânz, în cadrul bilanțului pe ultimele 24 de ore, 17 decese din cauza Covid-19, în mai multe județe,printre care și Olt. Toate victimele sufereau și de comorbidități.

„În intervalul 14.06.2020 (10:00) – 15.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese (11 bărbați și 6 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Iași, Maramureș, București, Mureș, Olt, Suceava și Tulcea. (…) Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”, potrivit GCS.

Raed Arafat le-a transmis și un mesaj celor care nu iau în serios pericolul reprezentat de coronavirus.

„În ultima perioada am asistat la discuții și atacuri pe rețelele de socializare, și în media, în care personaje care nu au niciun habar ce înseamnă medicină, ce înseamnă pandemia și ce înseamnă virusul cu care ne confruntăm pun la îndoială acțiunile medicilor și ale autorităților fără să știe ce înseamnă poregatire și răspuns în astfel de situații, sau ce înseamnă asumarea răspunderii de către cei care iau deciziile cele mai grele în această perioada.

Invit pe cei care pun la îndoială situația în care ne aflăm, mai ales cei care spun insistent că este vorba de o „farsă”, să privească în ochi familiile celor căzuți la datorie, și să le spună direct că rudele lor au căzut la datorie din cauza unei „farse”!

Condoleanțele mele familiilor!”, a mai scris șeful DSU.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos