6.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăStirea zileiMesajul medicului Raed Arafat: "Violenta de orice fel naste violenta!"

Mesajul medicului Raed Arafat: „Violenta de orice fel naste violenta!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Raed Arafat este un medic roman care s-a nascut in Siria si a copilarit in Cisiordania. Cunoscut pentru contributiile sale semnificative in domeniul medicinei de urgenta si managementului sanatatii, Raed Arafat a criticat modul in care populatia nevinovata din Fasia Gaza si Israel este macelarita de violenta Hamas si a ripostei israeliene.

„Am tot citit si auzit comentarii cu varii puncte de vedere despre atrocitatile care au avut loc in Israel. Ce s-a intamplat in Israel nu poate avea nicio logica sau justificare. Ca om in primul rand, dar si ca palestinian de origine si medic care si-a dedicat viata salvarii de vieti, nu pot spune decat ca ce s-a intamplat este profund gresit, este inuman si criminal.

Violenta de orice fel naste violenta, iar cei care cred ca prin uciderea civililor, femeilor, batranilor si copiilor, vor gasi solutii pentru cauza lor, gresesc si demonstreaza o abordare primitiva pe care nu o poate accepta nicio religie si nicio persoana rationala! Condoleantele mele se indreapta catre cei care si-au pierdut copii, parintii, fratii, surorile si prietenii in aceste zile. Toate cele intamplate vor ramane ca o pata neagra, de neuitat, in istoria omenirii!”

Raed Arafat s-a nascut pe 24 mai 1964 in Damasc, capitala Siriei, dar a copilarit in orasul Nablus, aflat in nordul Cisiordaniei (pe atunci facand parte din Regatul Hasemit al Iordaniei). Acolo, impreuna cu alti colegi de clasa, a infiintat o echipa de prim ajutor, fapt care a evidentiat pasiunea sa pentru medicina de urgenta. In anul 1981, la varsta de 16 ani, a emigrat in Romania pentru a studia medicina.

Cariera medicala: Este un anestezist calificat si specialist in terapie intensiva cu expertiza in medicina de urgenta. A acumulat o vasta experienta in domeniul medical inainte de a se muta in Romania.

SMURD: Raed Arafat este cunoscut in special pentru rolul sau in infiintarea Serviciului Roman de Urgenta Mobil pentru Reanimare si Descarcerare (SMURD). SMURD este un sistem medical de urgenta complex care include echipe specializate, echipamente si instruire pentru gestionarea diferitelor tipuri de urgente, cum ar fi accidente, dezastre si crize medicale. Acest sistem a imbunatatit semnificativ serviciile medicale de urgenta din Romania.

Rol guvernamental: Arafat a ocupat diverse roluri guvernamentale in Romania. A detinut functii in Ministerul Sanatatii, iar in 2007, a fost numit in functia de secretar de stat si sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului de Interne. In acest rol, el a jucat un rol esential in gestionarea raspunsurilor de urgenta si a pregatirii pentru dezastre.

Recunoastere: Raed Arafat este foarte respectat in domeniul medicinei de urgenta si al managementului asistentei medicale. Munca sa in infiintarea SMURD si imbunatatirea serviciilor medicale de urgenta din Romania a castigat recunoastere atat la nivel national, cat si international.

Controverse: In ciuda realizarilor sale semnificative, mandatul lui Arafat in guvernul Romaniei nu a fost lipsit de controverse. El a fost in centrul diferitelor dezbateri si dispute politice, in special in ceea ce priveste politicile de sanatate si rolul sau guvernamental.

Pionierat: Raed Arafat a fost un avocat pentru imbunatatirea infrastructurii de asistenta medicala, pregatirea pentru dezastre si sistemele de raspuns in situatii de urgenta in Romania. Munca sa s-a concentrat pe asigurarea unei ingrijiri medicale mai bune pentru pacienti in timpul urgentelor si accidentelor

Ultimele stiri