Acasă Sanatate Mesajul ministrului Tataru pentru romanii care sufera de alte boli decat de...

Mesajul ministrului Tataru pentru romanii care sufera de alte boli decat de coronavirus: Puteti merge linistiti la spital

128

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost prezent miercuri la Cluj-Napoca pentru a verifica situația de la Spitalul de Boli Infecțioase din municipiu. El a declarat că suplimentarea numărului de paturi a fost făcută la spitale dedicate bolnavilor Covid-19, iar spitalele normale îi pot trata în continuare pe pacienții cu alte boli.

„Avem suplimentări de paturi la Târgu-Mureș: un număr de 20 de paturi. La Timișoara intră în suport Covid 50 de paturi. Acele suplimentări le-am făcut în spitale Covid, nu în cele non-covid. Locurile de la spitalele normale nu sunt afectate”, a precizat ministruș Sănătății, Nelu Tătaru, la Cluj-Napoca.

Tătaru a reiterat faptul că boala nu se tratează la spital și că toți trebuie să fim atenți la respectarea regulilor sanitare impuse de autorități.

„Am avut o discuție cu cei de la spitalul de boli infecțioase la Cluj. Avem în evaluare tot ce înseamnă DSP la infecții nosocomiale. Mâine seară avem ședința de guvern și o să avem o hotărâre de guvern cei asimptomatici. Rămâne să respectăm măsurile pe care le avem. Noi adaptăm restricțiile la nivel local”, a spus Nelu Tătaru.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos