Acasă ACTUALITATE Mesajul Papei Francisc pentru familiile victimelor de la ATI din Neamt

Mesajul Papei Francisc pentru familiile victimelor de la ATI din Neamt

258

Papa Francisc a transmis duminica apropierea si rugaciunea sa fata de familiile indurerate pentru pierderea celor dragi in urma incendiului de sambata seara de la sectia de Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului Judetean din Piatra Neamt, potrivit Vatican News.

La rugaciunea „Ingerul Domnului” de duminica, Papa Francisc s-a rugat pentru victimele tragediei de la Spitalul Judetean din Piatra Neamt si a incredintat milostivirii lui Dumnezeu sufletele celor care si-au pierdut viata in urma incendiului de la Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva.

Zece bolnavi de COVID-19 si-au pierdut viata si alte sapte persoane, printre care medici si o asistenta medicala, au fost ranite.

„Ieri, intr-o structura spitaliceasca din Romania, in care erau internati mai multi pacienti afectati de coronavirus, a izbucnit un incendiu care a provocat victime. Imi exprim apropierea mea si ma rog pentru ei, sa ne rugam pentru ei!”, a spus papa Francisc.

La randul sau, patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Romane a transmis un mesaj de condoleante si a elogiat daruirea medicului grav ranit care si-a pus viata in pericol pentru a scoate pacientii din flacari.

Medicul de la Spitalul Judetean Piatra Neamt, ranit in incendiul care a izbucnit la unitatea sanitara sambata, in urma caruia a suferit arsuri grave, este transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, a anuntat duminica Ministerul Apararii Nationale (MApN).

Persoanele care au decedat in urma incendiului sunt 7 barbati si 3 femei, cu varste cuprinse intre 67 si 86 ani, potrivit unui comunicat de presa remis, duminica, AGERPRES, de conducerea unitatii sanitare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos