Acasă Sanatate Mesajul Patriarhiei Romane pentru toti romanii care nu si-au vaccinat copiii!

Mesajul Patriarhiei Romane pentru toti romanii care nu si-au vaccinat copiii!

19

Patriarhia Română susţine campania de vaccinare a copiilor, precizând că „părinţii au responsabilitatea de a preveni îmbolnăvirea copiii”. Biserica atrage atenţia asupra asigurărilor pe care trebuie să le primească părinţii atunci când decid să îşi vaccineze micuţii.

„Descoperirea vaccinului ca metodă de prevenţie şi tratament medical a reprezentat un pas foarte important în medicina modernă. Astfel au fost eradicate boli foarte grave, au fost salvate milioane de vieţi şi s-a îmbunătăţit semnificativ calitatea vieţii oamenilor. Vaccinurile sunt de o importanţă deosebită în prevenirea unor boli şi epidemii care pot ameninţa viaţa unor segmente foarte largi de populaţie, contribuind astfel la apărarea darului sacru al vieţii umane. În acest sens, părinţii au responsabilitatea de a preveni îmbolnăvirea copiii şi de-a salva viaţa acestora în caz de boală, vaccinarea copiilor având un rol important în apărarea vieţii şi a sănătăţii acestora”, transmite Patriarhia Română printr-un comunicat de presă, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, Biserica anunţă că susţine programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice, atrăgând atenţia asupra asigurărilor şi informării de care au nevoie părinţii.

„Părinţii copiilor trebuie să primească asigurări din partea autorităţilor competente şi a companiilor farmaceutice asupra faptului că vaccinurile provin din surse sigure şi că sunt stabilite responsabilităţile producătorilor şi ale autorităţilor publice pentru erorile medicale şi efectele secundare ale vaccinurilor, în cazul în care acestea apar. Este în beneficiul copiilor şi al familiilor din Romania să existe o informare precisă, detaliată şi transparentă cu privire la toate activităţile cuprinse în procesul de vaccinare. Cunoaşterea normelor de siguranţă şi de calitate care sunt respectate în fabricarea, transportarea şi administrarea vaccinurilor va convinge pe mai mulţi părinţi să ia decizia vaccinării copiilor”, mai precizează Biserica.

Potrivit oficialilor din coaliţia de guvernare, legea vaccinării este aproape de forma finală.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos