Acasă Stirea zilei Meteorologii anunta o iarna grea: Vor fi viscole foarte puternice, trebuie luate...

Meteorologii anunta o iarna grea: Vor fi viscole foarte puternice, trebuie luate măsuri!

10

Președintele Societății Meteorologice din România, Ion Sandu, spune că iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012. 

„Anul acesta, va fi o temperatură mai mare decât anul trecut. La anul, inevitabil, dacă va crește temperatura, forța uraganelor va crește, cantitatea de vapori de apă din atmosferă se va accentua. Vor fi furtuni cu 150 de km/oră. Iarna asta vor fi viscole foarte puternice, trebuie luate măsuri. Facem deducție logică: dacă și octombrie va fi mai cald, iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012. Vor fi viscole foarte puternice. Trebuie luate măsuri. În 2012 a fost prăpăd!”, a spus Ion Sandu, la Antena 3.

Meteorologii estimează că ne așteaptă o iarnă grea, cu temperaturi extrem de scăzute. Dacă în noiembrie vremea va fi călduroasă pentru această perioadă, în prima lună de iarnă gerul se va amplifica, potrivit unica.ro.

Prognoza meteo în luna octombrie

În sudul și vestul țării, va fi mai cald decât ar trebui în această perioadă a anului și multe zile senine, cu valori de peste 14 grade. Precipitațiile vor fi normale, între 20 si 40 l/mp, în sud, dar în execes în nordul țării.

Prognoza meteo în luna noiembrie

Va fi o vreme cu temperaturi mai mari decât am fost obișnuiți pentru această lună, iar precipitațiile vor fi mai puține în Moldova și în sudul Olteniei. În mod normal, în această lună, temperaturile medii sunt de până la 5 -8 grade.

Prognoza meteo în luna decembrie

În luna decembrie, însă, vine cu ger năprasnic, iar dispeceratul Energetic Național se așteaptă ca această iarnă să fie consumuri-record de electricitate și de gaze naturale, ca anul trecut, când au fost temperaturi de minus 15-20 de grade, înregistrate pentru o perioadă de 7-10 zile.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos