Acasă International Miliardarul George Soros s-a casatorit a treia oara, cu Tamiko Bolton!

Miliardarul George Soros s-a casatorit a treia oara, cu Tamiko Bolton!

35

Miliardarul american George Soros s-a casatorit a treia oara, cu Tamiko Bolton, la nunta numarandu-se printre invitati si Christine Lagarde, Jim Yong Kim si Bono, potrivit mediafax.ro.

George Soros, in varsta de 83 de ani, si Bolton, in varsta de 42 de ani, consultant in domeniile educatiei si sanatatii, s-au casatorit in cadrul unei ceremonii intime la resedinta miliardarului din Bedford, New York, pe care acesta a cumparat-o in 2003, de la scriitorul Michael Crichton. La ceremonie au participat membri ai familiei, inclusiv cei cinci copii ai lui Soros, a declarat o sursa pentru Reuters.

Pentru Soros, om de afaceri, investitor si filantrop, care are o avere de peste 20 de miliarde de dolari, potrivit Forbes, acesta este al treilea mariaj, in timp ce pentru Bolton este al doilea.

Cei doi s-au cunoscut la o petrecere in 2008 si s-au logodit in august 2012.

La receptia de dupa ceremonie, care a avut loc la Caramoor Center for Music and the Arts, un complex luxos din Westchester County, au participat aproximativ 500 de invitati.

Printre acestia s-au numarat presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, si cativa sefi de state, precum Hendrik Toomas Ilves, presedintele Estoniei, Ellen Johnson Sirleaf, presedintele Liberiei, si Edi Rama, premierul Albaniei.

Christine Lagarde, director general al Fondului Monetar International, si Bono, solistul trupei U2, au fost de asemenea invitati. Potrivit unor surse, la nunta au fost invitati si oamenii de afaceri Paul Tudor Jones si Julian Robertson, dar si liderul minoritatilor din Camera Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi, si guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, ambii democrati, omul de afaceri britanic Jonathan Adair Turner, cunoscut ca baronul Turner de Ecchinswell, si ministrul italian al Afacerilor Externe, Emma Bonino.

Printre cei care au tinut discursuri la nunta s-a numarat fostul secretar general al ONU Kofi Annan.

La petrecerea de sambata, cuplul a cerut invitatilor sa faca donatii in loc sa ofere cadouri, printre asociatiile care au beneficiat fiind Global Witness, Harlem Children’s Zone, National Dance Institute, Planned Parenthood si Roma Education Fund.

George Soros a devenit bogat si celebru in 1992, in urma unei tranzactii istorice, prin care a facut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizand la bursa pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autoritatile britanice au fost nevoite sa scoata lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene.

In 1993, George Soros a infiintat Fundatia pentru o Societate Deschisa, numita si Fundatia Soros.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos