Social

Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte pentru Bacalaureatul 2018

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, miercuri, modelele de subiecte pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, care vor susţine în 2018 probele Evaluării Naţionale şi ale Bacalaureatului.

Potrivit MEN, pe de o parte, modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională au fost construite în funcție de trei cerinţe, bazându-se, astfel, pe formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Pe de altă parte, modelele orientative de subiecte pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare a candidaților.

„De asemenea, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul 2017 nu au fost operate modificări în structura subiectelor”, anunţă Ministerul Educaţiei.

Modelele de subiecte au fost elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, instituţie din subordinea Ministerului Educaţiei specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar.

În acelaşi timp, CNEE îi revine elaborarea subiectelor pentru probele de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.

Loading...

Modelele de subiecte sunt disponibile AICI

Loading...

Ultimele stiri

Spre TOP