Acasă Stirea zilei Ministerul Educatiei va derula o campanie de informare pentru prevenirea coruptiei in...

Ministerul Educatiei va derula o campanie de informare pentru prevenirea coruptiei in educatie!

37

Ministerul Educatiei Nationale va derula in perioada 1 – 27 septembrie o campanie de informare prin difuzarea unor spoturi audio la posturile de radio, publicarea de materiale in presa scrisa, dar si online, pentru prevenirea coruptiei la nivelul invatamantului preuniversitar, potrivit agerpres.ro.

„Este necesara achizitionarea de servicii de publicitate sub forma difuzarii unui spot la radio fiecare cu durata de maximum 30 de secunde pe principalele canale de radio romanesti, publicarea unui material de presa scrisa si realizarea unei campanii online. Scopul expunerii acestor materiale este de a promova la nivel national strategia anticoruptie in educatie si instrumentele de sesizare a faptelor de coruptie in educatie (utilizarea portalului online, a liniei telverde anticoruptie)”, sustine MEN.

Prin aceasta campanie vor fi popularizate drepturile cetatenilor in relatiile cu functionarii MEN, instrumentele pe care le au la dispozitie pentru a sesiza faptele de coruptie, precum si prevederile legale referitoare la pedepsirea coruptiei.

Potrivit site-ului MEN, in cadrul proiectului a fost realizat si un spot video a carui ideea centrala este ca „invatamantul romanesc nu este de vanzare”.

„Proiectul ‘Prevenirea coruptiei in educatie prin informare, formare si responsabilizare’ se va incheia in data de 27 septembrie”, a declarat managerul de proiect Gabriel Ispas.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos