10.6 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăSocialSanatateMinisterul Sanatatii catre romanii care se tem de un atac nuclear: Nu...

Ministerul Sanatatii catre romanii care se tem de un atac nuclear: Nu luati iod de capul vostru, ”poate avea efecte adverse grave”!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

De teama efectelor unui atac nuclear, românii au luat cu asalt farmaciile și caută iodură de potasiu. Cei mai mulți oameni cred că pastila îi poate proteja de radiații. În multe farmacii deja nu se găsește iod. Medicii atrag atenția că medicamentul poate avea efecte adverse grave dacă nu este administrat corect.

Războiul din Ucraina a stârnit un val de reacții privind un posibil atac nuclear, ce a determinat românii să ia cu asalt farmaciile pentru a achiziționa iodură de potasiu.

Ministerul Sănătății atrage atenția asupra consumului acestui medicament și a problemelor de sănătate pe care le generează.

”Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide.

În caz de urgență datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică.

Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ.”, au declarat aceștia.

Ultimele stiri