Acasă ACTUALITATE Ministerului Sanatatii din Germania recunoaste: Mii de nemti au fost injectati cu...

Ministerului Sanatatii din Germania recunoaste: Mii de nemti au fost injectati cu solutie salina in loc de vaccin anti-Covid!

Mii de persoane care au dorit sa se imunizeze impotriva coronavirusului ar fi fost injectate cu o solutie salina si nu cu un vaccin anti-COVID-19 in districtul Friesland din nordul Germaniei, informeaza DPA, citata de Agerpres.

Peste 2.000 de persoane au solicitat sa fie inoculate din nou dupa ce au aparut informatii potrivit carora o asistenta medicala a fost acuzata ca a folosit o solutie salina in locul serului impotriva coronavirusului, a anuntat miercuri Ministerul Sanatatii din landul german Saxonia Inferioara.

Nu se stie cu exactitate daca incidentul s-a produs accidental sau intentionat.

Primele doze suplimentare pentru cei afectati vor fi oferite incepand de vineri, a precizat un purtator de cuvant al districtului Friesland, situat in landul Saxonia Inferioara.

Marti, politia a anuntat ca este posibil ca asistenta medicala sa fi injectat mii de persoane cu solutie salina in locul unui ser anti-COVID-19 la un centru de vaccinare din district – un numar mult mai mare decat se crezuse initial.

Circa 8.557 de persoane, care au fost inoculate in perioada 5 martie – 20 aprilie, ar putea fi afectate, potrivit administratiei districtului.

Numarul exact al persoanelor aflate in aceasta situatie nu este inca foarte clar.

O purtatoare de cuvant a Ministerului Sanatatii din Saxonia Inferioara a spus ca nu are cunostinta de vreun caz grav de COVID-19 produs dupa inocularea solutiei saline. Cu toate acestea, informatiile nu au putut fi comparate din cauza reglementarilor privind protectia datelor, printre altele, a mai spus ea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentLege noua: Toti romanii obligati sa separe gunoiul, altfel sunt amendati sau nu il mai ridica nimeni!
Articolul următorAstazi este vineri 13. Cele mai des intalnite superstitii: Daca vezi un cortegiu funerar vei muri si tu!