Acasă Comentariul zilei Ministrul Bode după tragedia din Constanța: „Raed Arafat va da explicatii publice”

Ministrul Bode după tragedia din Constanța: „Raed Arafat va da explicatii publice”

131

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anuntat, miercuri, ca a solicitat Departamentului pentru Situatii de Urgenta sa achizitioneze de urgenta perne pneumatice, aratand ca aceste echipamente sunt „absolut necesare” in situatii tragice.

„Astazi i-am chemat pe cei de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta sa imi prezinte o evaluare ce ar insemna sa achizitionam un astfel de echipament pentru fiecare inspectorat judetean in parte. Costurile sunt foarte mici, vorbim de aproximativ 40.000 de euro per bucata. Exista doar patru astfel de echipamente la nivel national. Este inadmisibil si le-am spus colegilor de la DSU sa demareze de urgenta achizitia acestor echipamente absolut necesare in astfel de situatii tragice”, a declarat Bode, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca, la Constanta, acolo unde o femeie a cazut, sub ochii pompierilor, de la etajul 6 al unui bloc in care a izbucnit un incendiu, a trimis echipe de control pentru a verifica interventia echipajelor de salvare.

„S-a deschis si o ancheta penala si vor trebui sa dea explicatii toti cei care au avut responsabilitatea sa comunice exact cum au procedat si sa trimita in timp, sa ajunga la fata locului, pentru a salva persoana aflata in apartament. Un destin tragic, cand ne gandim ca persoana respectiva era salvata, iesise pe hol si s-a intors sa isi ia laptopul”, a afirmat ministrul.

Bode a transmis ca va lua „masuri punctuale legate de aceasta tragedie”, imediat dupa ce primeste rezultatul anchetei.

„Mi se pare absolut anormal ca in Romania anului 2021 inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta sa nu fie echipate cu un astfel de mijloc. (…) Am vorbit cu Raed Arafat si dansul va da explicatii publice de ce anume nu s-au achizitionat aceste perne pneumatice pana in acest moment. Sper ca in acest an sa intre in dotarea inspectoratelor judetene.

Le-am cerut sa gaseasca solutii, daca se poate sa achizitionam aceste saltele pneumatice din fonduri europene, pentru ca avem aceasta posibilitate, dar in cateva zile vom lamuri exact din ce fonduri, cate anume achizitionam, care sunt costurile. Ne dorim ca acest lucru sa se clarifice cat mai repede”, a explicat ministrul de Interne.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos