Acasă ACTUALITATE Ministrul de Interne a anunat infiintarea Politiei Animalelor in Romania

Ministrul de Interne a anunat infiintarea Politiei Animalelor in Romania

1107

In cadrul Politiei Romane ar putea exista si Politia Animalelor. Departamentul ar urma sa fie subordonat structurii de Ordine Publica, potrivit ministrului de Interne, Marcel Vela, care a adaugat ca aici ar putea lucra specialisti in domeniul penal, dar si in domeniul veterinar.

In proiectul de reforma al Ministerului Afacerilor Interne este cuprinsa si infiintarea unui departament de Politie a Animalelor, a declarat, in direct, la Digi 24, Marcel Vela.

„Departamentul, asa cum am vorbit in ultima perioada, este necesar si chiar vital pentru o societate normala. Proiectul va fi analizat in perioada urmatoare, inclusiv cu ONG-uri din zona Protectiei Animalelor. O sa facem un grup de lucru. Asa cum, de exemplu, la jandarmerie avem medicii veterinari, care intervin in zona evenimentelor, atacurilor asupra animalelor salbatice, si Politie, la Ordine Publica, la acest departament, putem sa abordam, din punctul meu de vedere, cu politisti cu specialitate si in zona penala, dar si in zona veterinara”, a spus Marcel Vela.

Ministrul a precizat ca discutiile asupra reorganizarii si restructurarii Ministerului Afacerilor Interne au inceput in luna decembrie a anului trecut, insa s-au suspendat din cauza evenimentelor generate de coronavirus.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentOlguta Vasilescu și PSD susțin comportamentul ABJECT al lui Badulescu: Ce e puişorilor? Cereți respect?
Articolul următorNelu Tataru e sigur: „Al doilea val nu va mai fi ca acest prim val”