Acasă Mediu Ministrul Mediului a prezentat noua taxa de mediu: Proprietarii masinilor Euro 2,...

Ministrul Mediului a prezentat noua taxa de mediu: Proprietarii masinilor Euro 2, 3 si 4 vor plati cel mai mult!

Ministrul Mediului a anunţat că vom şti cum va arata noua taxă de mediu în cel mult trei săptămâni. Până atunci o echipă de lucru stabileşte cum va fi plătită noua taxă, anunta Digi24.ro.

Cel mai probabil aceasta va ţine cont de capacitatea cilindrică a maşinii, de norma de poluare şi de emisiile de dioxid de carbon.

Noua taxă va trebui plătită de la începutul anului viitor, aceasta pentru că, spune ministrul, a crescut numărul înmatriculărilor de maşini second-hand şi implicit a crecsut poluarea.

Noi lucrăm într-un grup de lucru, şi am rugat – chiar şi astăzi s-au întâlnit pentru a scoate o formă reală, care să nu îngreuneze sub ncio formă sistemul, dar din care să se reflecte clar care e emisia pe care maşina respectivă o dă -, să finalizeze în cel mai scurt timp. Au un termen de aproximativ două, maximum trei săptămâni, ca formă finală să îmi fie prezentată, noi trebuie să facem o informare şi la comisie şi apoi ea să fie dezbătută”, a spus Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Sursa: Digi24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentUnul dintre cei mai iubiti preoti din Romania, despre familie: Copiilor noștri li s-au creat limite false. Niciun copil nu se crește după rețete
Articolul următorCifre dezastruoase pentru Guvernul Romaniei: Romania are cel mai mare deficit din Uniunea Europeana!