Acasă Mediu Ministrul Mediului, dupa ce a intrat in fieful lui Dragnea: Redam romanilor...

Ministrul Mediului, dupa ce a intrat in fieful lui Dragnea: Redam romanilor Insula Belina!

635

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a intrat luni in fieful lui Liviu Dragnea – Insula Belina din judetul Teleorman. El s-a declarat satisfacut ca statul roman a reusit sa recupereze Insula Belina de la „firmele si politicienii locali”.

„Dupa doi ani de tergiversari, preluarea Insulei Belina si Bratului Pavel de catre statul roman este aproape finalizata. Este o reparatie morala pe care Guvernul Orban a reusit sa o realizeze. Intregul proces de preluare a intarziat nepermis de mult.

Ganditi-va ca demersurile au inceput inca din 2018. Suntem in mai 2020 si abia acum am reusit sa semnam procesul verbal de receptie. Au fost deci 2 ani de intarzieri si blocaje, fie din partea firmelor care au inchiriat pe acolo tot felul de bunuri, fie din partea unor politicieni locali. Dupa doi ani reusim sa redam romanilor Insula Belina si Bratul Pavel”, a declarat Costel Alexe.

Ministrul a mai spus ca pe Insula Belina a gasit un complex de protocol, retras de ochii lumii, destinat unor privilegiati.

“Ii felicit pe colegii de la ANAR ca au reusit sa finalizeze si sa semneze procesul verbal de preluare. Munca insa nu s-aa terminat. Astazi am venit pentru prima data in viata mea la Belina. Am gasit aici un complex de protocol, retras de ochii lumii, destinat unor privilegiati. Suntem la 30 de ani de la revolutie si oamenii acestia nu au invatat, de fapt, nimic! Scenariul acesta parca l-am mai vazut impreuna. Sper sa fie pentru ultima data! Toate aceste cladiri vor fi inspectate tehnic si bunurile inventariate”, a adaugat ministrul Mediului.

“In urma unei analize, vom lua o decizie cu privire la destinatia viitoare a acestei zone. Oricare ar fi aceea, ea va trebui sa aduca profit si plus-valoare statului roman, nu unui grup de interese local format din firme si politicieni. Va fi un proces deschis si transparent, pentru ca avem datoria sa luam cea mai buna decizie. Interesul politic nu are ce cauta aici.In continuare ANAR va inainta catre OCPI Teleorman solicitarea de inregistrare in cartea funciara a acestei proprietati publice a statului. Iar toate contractele de inchiriere vor fi radiate. Inteleg ca actualii locatari au fost deja notificati si urmeaza sa paraseasca complexul. Urmatorul pas va fi elaborarea si aprobarea unei Hotarari de Guvern care va contine toate detaliile privind viitoarea destinatie a insulei”, a mai afirmat ministrul.

https://www.facebook.com/watch/?v=2610974885811047

Sursa: Aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos