Acasă Angajari Ministrul Muncii a anuntat OFICIAL ce se va intampla cu salariile romanilor!...

Ministrul Muncii a anuntat OFICIAL ce se va intampla cu salariile romanilor! ”Ne concentram pe cei cu salariile mici!”

Dragoş Pâslaru, ministrul Muncii, a fost invitatul Andrei Miron, la Jurnalul orei 20, unde a vorbit despre ce planuri are Guvernul în legătură cu salariile românilor.

Ministrul Muncii a făcut, la Realitatea TV, precizări legate de salariile românilor, explicând că acestea nu vor fi tăiate şi că, pentru moment, se va concentra asupra celor mai mici salarii, care trebuiesc crescute.

Dragoş Pâslaru: „Acum ne concentrăm pe cei cu venituri foarte mici, primul exerciţiu e concentrat pe prima parte a piramidei, pe bază. În prima variantă, se mişca, e adevărat, toată piramida, dar cu foarte puţin…Ceilalţi vor fi avuţi în vedere în proiectul de lege, care va intra în vigoare din 2018.

Cei cu salarii în zona medie vor vedea că vor stagna, un an şi jumătate, în timp ce cei cu salarii mici vor veni din urmă. E vorba de solidaritate. Plecăm cu cei care sunt cei mai în nevoie. În educaţie ne uităm la învăţători, în sistemul sanitar ne uităm la brancardieri şi infirmiere.

Întâi se modifică principiile. Apoi se modifică procesul. Lucrăm cot la cot, am avut întâlniri informale cu toate confederaţiile sindicale, i-am rugat să îmi ofere ajutor şi au acceptat.

Studiile medii şi începuturile studiilor universitare sunt cele de la care plecăm, sunt în jur de 1200 de lei. 1250 – salariul minim pe economie, luat ca referinţă. Vom urca cu 2,5%, până la nivelurile de 2000 şi 2000 şi ceva de lei.

Jumătate din sistem are salarii de până în 2500. În loc să venim cu o ordonanţă cu cifre inaplicabile, venim cu ceva care ridică baza, pentru a elimina inechităţile.

Nu mai tăiem niciun salariu şi ne concentrăm pe cei cu salariile cele mai mici.

Avem 1,2 milioane de bugetari.

Proiectul domnului Dâncu oferă viziune asupra sistemului şi este extrem de important.

Discutăm de tot ce înseamnă salariaţi din sistemul public, pe partea de guvernanţă corporativă se lucrează la un alt proiect pentru companiile de stat. (…) Dacă compania de stat e pe minus, atunci statul dă diferenţa pentru salarii”, a mai spus ministrul.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentInca o SUPERVEDETA internationala a murit! I-ai fredonat melodiile de mii de ori!
Articolul următorUn PARADIS FISCAL a aparut pe Dunare, langa Romania! Toti se inghesuie sa ajunga acolo!