9.8 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăSocialAngajariMinistrul muncii anunta ce se va intampla cu pensiile in urmatoarele luni

Ministrul muncii anunta ce se va intampla cu pensiile in urmatoarele luni

in:

Stiri pe acelasi subiect

Angajatii din Romania din mediul privat au ajuns sa nu mai fie siguri ca-si vor primi salariile, daca situatia generata de coronavirus continua. Doar cei de la stat pot sta linistiti o perioada.

Urmatorii pe lista sunt pensionarii, care vazand starea tot mai grava a economiei au inceput sa-si puna mari semne de intrebare cu privire la pensii. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, le dă asigurări că nu se pune în discuție neplata pensiilor sau neplata beneficiilor sociale.

„Cu siguranță vom putea onora aceste obligații. Este precouparea noastră să ajutăm, în primul rând, agenții economici și angajații să treacă cu bine peste această perioadă. În același timp, înțelegem să ne achităm de obligațiile pe care le avem, și nu sunt puse în discuție neplata pensiilor sau neplata beneficiilor sociale. Ne vom onora de aceste obligații cu siguranță”, a afirmat demnitarul, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, de la B1 TV.

Întrebată despre situația pensionarilor care încă își primesc banii în numerar, prin sistem poștal, Violeta Alexandru a afirmat:

„În primul rând, aș vrea să asigur fără rezervă că se vor plăti. Într-adevăr, o bună parte a populației primește banii de pensie în numerar. Eu am făcut un apel, în ultimele luni, și am încurajat pensionarii să ia în calcul opțiunea trecerii de la numerar, pe card. Este adevărat că recomandarea mea nu se poate aplica în zona rurală, unde posibilitățile de extragere de pe card sunt limitate, dar avem în continuare un număr mare de pensionari în mediul urban care nu e dispus, din diferite motive, să facă acest pas”

Ultimele stiri