Acasă Sanatate Ministrul Sanatatii anunta ca va schimba toti FEUDALII din spitalele romanesti!

Ministrul Sanatatii anunta ca va schimba toti FEUDALII din spitalele romanesti!

4671

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat joi ca Guvernul ar putea adopta saptamana viitoare o ordonanta de urgenta care sa aduca schimbari majore in procedurile de selectie a sefilor de spitale. Tinta schimbarilor sunt „feudalii” din sistemul de sanatate, profesorii universitari care controleaza o mare parte a deciziilor din sistemul sanitar.

Voiculescu s-a referit indirect la acesti manageri, spunand ca „daca luam oricare dintre spitalele clinice din Bucuresti, daca vrem sa aducem un manager de la AKH sau managerul de la spitalul John Hopkins din SUA, acel manager nu ar putea sa lucreze in Romania pentru ca nu este cadru universitar”, potrivit Agerpres.

Reamintim ca, potrivit actualei legislatii, nu poate fi managerul unui spital un candidat care nu e cadru universitar si nu e medic primar. De asemenea, in procesul decizional privind desemnarea managerilor de spital, un rol esential il au cadrele didactice de la universitatile de medicina.

„O alta batalie pentru noi este profesionalizarea managementului de spital si aici vom avea o ordonanta de urgenta probabil saptamana viitoare in Guvern in care facem cateva schimbari despre care noi credem ca sunt binevenite… Cred ca trebuie sa separam lucrurile si sa spunem: managerul trebuie sa fie manager, trebuie sa aiba grija, de exemplu, ca toaletele sa fie curate, ca spitalul sa arate decent. Trebuie sa avem grija daca facem investitii in echipamente de milioane de euro, atunci cladirea in care vin acele investitii sa fie varuita. (…) Prin management intelegand inclusiv sa existe sapun la toaleta. (…) Lucram la contractul de management si in urmatoarele saptamani va fi prezentata o noua forma a contractelor de management”, a mai spus joi Vlad Voiculescu intr-o dezbatere publica, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, infectiile nosocomiale trebuie raportate „corect” si acest lucru va fi prevazut in noul contract de management.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos