21.8 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiMinistrul sanatatii si cifrele care ii sperie pe romani: ”Numărul persoanelor infectate...

Ministrul sanatatii si cifrele care ii sperie pe romani: ”Numărul persoanelor infectate va mai crește două-trei săptămâni”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

Ministrul interimar al Sănății, Cseke Attila, a declarat joi, la Antena 3, că vârful valului 4 va fi atins abia peste două-trei săptămâni. El a evitat să spună dacă se va depăși numărul de 20.000 de infectări pe zi.

„In mod clar si sigur putem afirma ca nu e varful valului 4 unde suntem azi si ca vom creste din pacate in continuare. Cel putin o perioada, in urmatoarele 2-3 saptamani, va mai creste”, a zis ministrul Sănătății.

Întrebat dacă de la jumătatea lunii octombrie ar putea începe să scadă numărul infectărilor, Cseke Attila a răspuns: „Din prognozele pe care le avem exista aceasta posibilitate. Nu este stiintific 100% garantat, dar exista sansa pentru acest lucru”.

El a adăugat că sunt șanse mari să fie nevoie de peste 1.600 de paturi ATI pentru cazurile grave de Covid, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

În ultimele 24 de ore, un număr de 12.032 de români s-au infectat cu SARS-CoV-2, fiind efectuate aproximativ 68.000 de teste, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Ultimele stiri