Acasă Comentariul zilei Ministrul sanatatii si cifrele care ii sperie pe romani: ”Numărul persoanelor infectate...

Ministrul sanatatii si cifrele care ii sperie pe romani: ”Numărul persoanelor infectate va mai crește două-trei săptămâni”

Ministrul interimar al Sănății, Cseke Attila, a declarat joi, la Antena 3, că vârful valului 4 va fi atins abia peste două-trei săptămâni. El a evitat să spună dacă se va depăși numărul de 20.000 de infectări pe zi.

„In mod clar si sigur putem afirma ca nu e varful valului 4 unde suntem azi si ca vom creste din pacate in continuare. Cel putin o perioada, in urmatoarele 2-3 saptamani, va mai creste”, a zis ministrul Sănătății.

Întrebat dacă de la jumătatea lunii octombrie ar putea începe să scadă numărul infectărilor, Cseke Attila a răspuns: „Din prognozele pe care le avem exista aceasta posibilitate. Nu este stiintific 100% garantat, dar exista sansa pentru acest lucru”.

El a adăugat că sunt șanse mari să fie nevoie de peste 1.600 de paturi ATI pentru cazurile grave de Covid, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

În ultimele 24 de ore, un număr de 12.032 de români s-au infectat cu SARS-CoV-2, fiind efectuate aproximativ 68.000 de teste, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentFlorin Citu n-are emotii la motiune si da asigurari ca nu pleaca: ”Vom fi într-un interimat foarte lung”
Articolul următorCelebru manelist condamnat la inchisoare cu executare! A ajuns la puscarie de mana cu mama lui