Acasă Social Ministrul Vela matura pe jos cu Politia Locala: „Fac abuzuri si nu...

Ministrul Vela matura pe jos cu Politia Locala: „Fac abuzuri si nu respecta prevederile ordonantelor in litera si in spiritul lor”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a sustinut joi ca multi dintre politistii locali fac „abuzuri” si „nu respecta prevederile ordonantelor in litera si in spiritul fiecarei ordonante”. Recent , Politia Locala dintr-o localitate din judetul Cluj a amendat o tanara cu 1.000 de lei pentru ca l-a criticat pe primar pe Facebook.

Comentand numarul insuficient de politisti, Vela a spus ca nu poate apela la „resursa externa” pentru ca aceasta nu este bine pregatita si i-a dat ca exemplu pe politistii locali.

„Suntem ajutati in toate misiunile de MApN si de politiile locale. Daca se iveste situatia sa avem nevoie, avem posibilitatea de a acoperi toate punctele de control cu studentii de la academie si scolile de politie. Momentan actuala echipa din teren face fata. Daca mai e nevoie, avem si rezervisti care vor ajuta.

De ce nu am apelat pana acum la incadrari din surse externe? Pentru ca, vedeti, si acum avem probleme cu politia locala care amendeaza, care face unele abuzuri, nu respecta prevederile ordonantelor in litera si in spiritul fiecarei ordonante. Imaginati-va ca luam pe cineva din sursa externa si coboram in strada sa aplice legea, va fi dificil sa nu se greseasca si sa nu ajungem la un comportament, pot sa apara fel de fel de conflicte sau probleme la nivelul relatiei directe cu cetateanul”, a declarat Marcel Vela intr-un live pe Facebook.

La inceputul lunii aprilie, o localnica din comuna Floresti, judetul Cluj, a fost amendata de Politia Locala cu 1.000 de lei pentru ca l-a criticat pe Facebook pe primarul localitatii. Numele acestuia este Horia Sulea si a fost condamnat, la sfarsitul anului 2019, la 3 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice asimilata infractiunilor de coruptie.

„Pentru ce am primit amenda?! Pentru ca am postat in 25 martie 2020 pe profilul personal, criticand modul in care cetatenii din comuna Floresti judet Cluj sunt informati pe site Primarie in timpul STARII DE URGENTA.

Pentru ca pe site primarie nu au fost postate anunturi despre obligatiile din ordonanta, intre 18 si 25 martie 2020.

Pentru ca nu a fost postata Hotararea CLSU prin care locurile de joaca erau inchise publicului.

Pentru ca pana in data de 25 martie 2020 pe site primarie nu era postat un anunt cu un numar de telefon alocat, la care sa putem anunta cazuri de vecini peste 65 ani care au nevoie de ajutor”, informeaza Iulia Ungureanu.

In amenda se sustine ca postarea Iuliei Ungureanu a „lezat demnitatea primarului, provocand indignarea cetatenilor”.

De asemenea, a fost amendat si un alt localnic care a comentat postarea Iuliei Ungureanu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSectoarele Bucurestiului: Unele primarii dau bani pentru biserici, altele pentru spitale
Articolul următorAtat au inteles ei din coronavirus: Baronii PSD s-au dus sa imparta pomeni batranilor fara niciun fel de protectie