Acasă Monden Miss World 2012 va avea loc sambata in China

Miss World 2012 va avea loc sambata in China

41

Un numar de 116 participante vor concura sambata pentru titlul Miss World 2012, intr-o megalopola chineza, Ordos, aflata la marginea desertului Gobi, care are trista reputatie de a fi „cel mai mare oras-fantoma al planetei”.  Cu blocurile sale inalte, care par a fi crescut precum ciupercile, cu bulevardele sale goale batute de furtuni de nisip si cu un relief inconjurator gaurit de mine de carbuni, orasul Ordos pare inca de la bun inceput o destinatie destul de improbabila pentru aceasta finala a unui concurs de frumusete, care ar trebui sa faca sa viseze peste un miliard de telespectatori.

 

Cu toate acestea, organizatorii competitiei si-au stabilit sediul general in Ordos, plecandu-se in fata cutumelor locale ale nomazilor mongoli, vizitand iurtele traditionale si band lapte fermentat, transmite Mediafax.

 

Ordos, situat in centrul uriasei regiuni chineze Mongolia interioara, a cunoscut de-a lungul anilor o veritabila „explozie imobiliara”, alimentata de o frenezie a creditelor bancare, care i-a facut pe analisti sa se teama de aparitia speculatiilor financiare. Acest avant s-a sprijinit pe veniturile fabuloase realizate de minele de carbune, Ordos adapostindu-i pe noii milionari chinezi, care au dorit sa isi plaseze averile colosale in astfel de investitii. Insa cartiere intregi au ramas nelocuite, oferind orasului o imagine deloc de invidiat.

 

Concursul Miss World este organizat in China pentru a sasea oara in ultimii noua ani, in conditiile in care interesul publicului pentru acest eveniment s-a erodat in Occident.

 

El a fost organizat de cinci ori pe insula tropicala Hainan, frecventata intens de aristocratia chineza, ale carei plaje se potrivesc mult mai bine pentru prezentarile de moda in bikini decat desertul Gobi. Cea mai apropiata plaja de Ordos se afla la o distanta de 685 de kilometri.

 

Lista surprizelor nu se opreste aici. Printre candidate se afla Delphine Wespiser, care reprezinta Franta, dar si o studenta la drept numita Brigitte Golabkan, care reprezinta Guadelupa (Guadelupa este un departament de peste mari al Frantei, fiind parte integranta a Republicii Franceze si a Uniunii Europene, n.r.).

 

Printre celelalte participante considerate favorite pentru a-i succeda castigatoarei din 2011 – Ivian Sarcos, Miss Venezuela – se afla Miss Nepal, Miss China si mai ales Miss Mexic, Mariana Reynoso (foto1).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos