Acasă ACTUALITATE Moda periculoasa care cucereste tinerii din toata lumea!

Moda periculoasa care cucereste tinerii din toata lumea!

30

Moda tatuajelor solare este venită din Statele Unite si a fost denunțată de dermatologi, informează realitatea.net.

 Adepții acestui gen de artă, numit Sunburn, fac să apară pe corpul lor modele cu ajutorul arsurilor solare. Conceptul constă în utilizarea cremei de protecție pentru a realiza diverse contururi direct pe piele, urmând expunerea în mod voit la soare astfel încât bronzarea intensă să scoată în evidență desenul. Fotografii ale acestor tatuaje temporare apar tot mai des pe rețelele sociale.

Dermatologii avertizează însă că această activitate este în mod evident periculoasă. „Chiar dacă pare distractivă, această practică expune în mod intenționat pielea la radiațiile ultraviolete nocive”, explică la CBC News dermatologul Thomas Roher. „Arsurile solare și bronzarea sunt direct legate de cancer și îmbătrânirea pielii”, a adăugat acesta.


Citeste si:

Secretele unui bronz perfect: nu te da cu crema de protectie imediat ce ajungi la plaja!


Fundația contra cancerului de piele din Statele Unite s-a sesizat în legătură cu acest fenomen pe care l-a denunțat în mod oficial în această săptămână. A risca dezvoltarea unui cancer pentru un tatuaj temporar este pentru experți o practică foarte disproporționată. „Arsurile solare nu sunt doar dureroase, ci și periculoase”, amintește Skin Cancer Foundation. A suferi cinci sau mai multe arsuri în timpul tinereții crește cu 80% riscul de a dezvolta un melanom’, avertizează aceasta.

Melanomul este cea mai gravă formă de cancer de piele și se caracterizează prin apariția unei tumori care se dezvoltă începând de la celulele pielii.

bronzata

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos