18.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEMoldova NU are un kilometru de autostrada, Sibiu-Pitesti a fost iar amanata...

Moldova NU are un kilometru de autostrada, Sibiu-Pitesti a fost iar amanata si Guvernul PSD da 150 de milioane de euro pentru drumurile din Teleorman!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Sapte fabrici noi incep productia in Romania

Sapte fabrici noi care vor produce anvelope, baterii, materiale...

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

O parte dintre români s-a deșteptat că bunăstarea lor vine odată cu infrastructura. Dar „deștepți” din Guvernul PSD s-au gândit că e mai bine să trimită 150 de milioane de euro pentru refacerea drumurilor din Teleorman, care, peste doar 2-3 ani, le vom găsi distruse.

Autoritățile de acolo ne-au demonstrat deja că doar praful se găsește acolo chiar dacă au primit sume impresionante în ultimii ani de la bugetul de stat, anunta romani-buni.info.

Cluj

Guvernul PSD a blocat accesul la banii europeni obținuți de Cluj pentru Centura Metropolitană.
Primarul Emil Boc la la Realitatea FM Cluj și preluat de clujcapitala.ro: „Banii sunt. Dacă am fi cerut să luăm bani de la Sănătate, Educație sau Apărare aș fi înțeles. Am fost acolo și știu că nu te poți juca cu domenii strategice.

Dar când ai 138 de milioane de euro alocați pentru Centrua Metropolitană a Clujului și tu să ignori acești bani, să nu-i folosești și să-i riști să pierzi dacă nu sunt folosiți până în 2020 este un lucru extrem de grav și o sfidare fără precedent la adresa Transilvaniei și a Clujului.

Acești bani nu pot fi folosiți în altă parte. Doar dacă Guvernul nu are un gând ascuns ca Masterplanul pe Transporturi să fie schimbat”

Brașov

Brașovenii se chinuie de 17 ani să-și construiască un Aeroport. Dorința este mare, posibilitățile sunt uriașe dar cineva încurcă lucrurile. Marius Dunca din Brașov, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat pentru presa locală că Guvernul nu poate da bani pentru că nu există un proiect bine pus la punct pentru Aeroport.
Ministrul nu a răspuns nici până astăzi ce proiect a depus Teleormanul pentru a primi 150 de milioane de euro doar pentru reparația drumurilor.

În logica sa, pentru fiecare drum trebuia să existe un proiect. Însă la nivel guvernamental nu se procedează așa. Întâi se alocă suma de bani, apoi se fac proiecte și pe baza lor se cheltuie banii.
Nu poți începe proiecte decât pe bază de buget. În cazul Aeroportului, cei de la PSD puteau spune așa: Vă punem la dispoziție 50 de milioane de euro, cât mai este nevoie, DAR îi cheltuiți pe bază de proiect. Veniți cu el la minister, îl analizăm, facem o situație a investițiilor de până acum. Când totul este în regulă vă deblocăm banii. Așa era cel mai cinstit.

Moldova

Pe Facebook, Sabin Gherman a postat o fotografie cu mesajul: „Asta ar trebui pusă pe toate drumurile, poate așa explică cineva de ce toate cele șase județe ale Moldovei de Nord primesc bani de investiții cât Teleormanul Mărețului Conducător”

Marea problemă a județelor din Moldova o reprezintă izolarea din punct de vedere a infrastructurii. Fiecare investitor care vine întreabă de o legătură terestră cu Vestul. Iar cei din Moldova ridică din umeri deoarece PSD nu finanțează autostrada Iași-Bacău-Târgu-Mureș.

Autostrada Pitești -Sibiu

Cei mai activi și care arată că vor cu adevărat ceva sunt cei din Pitești. Ei vor autostradă spre Sibiu pentru ca producătorul Dacia să-și reducă masiv costurile cu transportul mașinilor pe care le exportă în Vestul Europei. Pentru asta au ieșit în stradă.

Autostrada este așteptată cu interes și de cei din Sibiu deoarece se așteaptă să preia din numărul mare de bucureșteni care merg spre Brașov.
Cu același trafic blocat pe Valea Prahovei, mulți bucureșteni vor dori să meargă mai ușor pe autostradă iar turismul local va crește și mai mult. Iar dacă se va face măcar un drum expres Sibiu-Brașov atunci bucureștenii vor fi mulțumiți să tragă o fugă și până la Brașov într-o după-amiază.

12 miniștri au promis această autostradă de la Revoluție încoace. Dar nimic nu se schimbă, iar termenul de 2021 pentru finalizare este deja o utopie.

Dar, Guvernul PSD instalat de Liviu Dragnea și condus de Sorin Grindeanu a decis că mai importante sunt drumurile din Teleorman. Iar pentru asta trimite doar în acest an 150 de milioane de euro.

Ultimele stiri