Acasă Angajari Muncitori romani ilegali, depistati in Franta

Muncitori romani ilegali, depistati in Franta

Politia a destructurat la Menton, in sud-estul Frantei, o filiera clandestina care aducea ilegal muncitori din Romania, relateaza Nice Matin. In cadrul unei operatiuni coordonate de Comitetul departamental operational antifrauda, politistii au constatat ca sase muncitori de nationalitate romana si un altul de nationalitate bosniaca lucrau fara permis de munca pe un santier de constructii, informeaza Nice Matin in editia electronica de luni.

 

Muncitorii au declarat ca au fost recrutati in Romania pentru a lucra pe un santier din Menton, in schimbul unei remuneratii de 1.000 de euro pe luna. Ei sustin ca la interviul de angajare, sustinut cu o companie din Bucuresti, li s-a spus ca „nu li se va oferi nicio fisa de plata”.  Anchetatorii au demonstrat, de asemenea, ca aceasta companie a semnat un contract de subcontractare in valoare de 120.000 de euro cu o alta firma, din Menton, pentru realizarea acestor lucrari.

 

In cadrul audierilor, muncitorii au declarat ca erau cazati intr-o vila din Sospel. In urma cercetarilor s-a stabilit ca valoarea de 2.000 de euro a chiriei pe luna era platita de firma din Bucuresti. Administratorul firmei din Bucuresti va trebui sa raspunda pentru mai multe capete de acuzare, la fel ca omologul sau din Menton. Procedura a fost transmisa Parchetului.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTalibanii afgani vor sa-l ucida pe printul Harry
Articolul următorFostul premier ungar, in greva foamei