8.7 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăACTUALITATECulturaNASA a facut anuntul care schimba viitorul omenirii! Pamantul NU ESTE SINGUR!

NASA a facut anuntul care schimba viitorul omenirii! Pamantul NU ESTE SINGUR!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Lumea pierde o secundă! Pentru prima dată va trebui scoasă o secundă

Oamenii de știință au anunțat că, în următorii doi...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...
NASA anunţă că a făcut o descoperire în afara sistemului nostru solar, referindu-se la noi planete foarte asemănătoare cu Pământul.

Conform descopera.ro, Thomas Zurbuchen a anunţat că, folosind telescopul Spitzer, au fost descoperite şapte planete de dimensiunea Pământului aflate la 40 de ani-lumină. Potrivit acestuia, pe fiecare dintre aceste planete ar putea exista apă. “Găsirea unui al doilea Pământ nu mai e o întrebare ce ţine de “dacă” ci de “când”. Am făcut un salt uriaş în oferirea unui răspuns la întrebarea ‘suntem singuri în univers?’”, a spus Zurbuchen. Descoperirea va fi anunţată de NASA în cadrul unei conferinţe transmise live de NASA TV.

Potrivit EvoNews, în cadrul evenimentului, descoperirea va fi prezentată de Thomas Zurbuchen administrator în cadrul sediului NASA din Washington, dar şi de Michael Gillon, astronom la Universitatea din Liege, Nikole Lewis, astronom la Institutul din Baltimore şi Sara Seager, profesor la MIT. Oamenii de ştiinţă de la NASA au făcut descoperirea cu ajutorul telescopului Spitzer, lansat în 2003.

Astronomii au descoperit în jurul unei stele pitice și reci un fascinant sistem de șapte planete similare Pământului, dintre care trei ar putea adăposti oceane de apă lichidă și, deci, potențial pentru existența vieții, relevă un studiu publicat miercuri în revista Nature.

„Acum avem o țintă bună” pentru a căuta prezența eventuală a vieții pe aceste exoplanete, a declarat Amaury Triaud, de la Universitatea Cambridge, coautor al studiului.

Cele șapte planete, care au temperaturi apropiate de cele ale Pământului, gravitează în jurul unei stele mici, puțin luminoasă și foarte rece, TRAPPIST-1, situată în galaxia noastră, la ”doar” 40 de ani lumină de Terra.

Ultimele stiri